zaterdag 8 oktober 2022

Andries Tunru

 

Zijn optreden in de Slimste mens maakte al indruk, zeker nadat hij ondanks zijn verlies, als tweede eindigde met Rob het liedje waarop hij struikelde Samen zijn ging zingen.. prachtige humor.

Daarnaast had ik natuurlijk wat filmpjes bekeken van hem op you tube en zag dat hij vreselijk veel humor heeft zeker zijn moderne kinderliedjes, dus was de beslissing snel gemaakt om maar naar zijn show te gaan, een volgens mij prima keus voor een leuk avondje uit en genieten.

De eerste keer dat ik wilde gaan, bleek ik een kaartje per ongeluk geboekt te hebben in verwegiestan, dus dat ging niet door, maar nu bleek dat hij gisteravond op trad in Gouda. Dus meteen een kaart besteld om deze show te gaan bekijken.

De show begon wat later dan het grote theater, wat een voordeel is dat je gewoon door kan lopen en naar de kleine zaal kon lopen.

De kleine zaal is een zaal die ik me herinner uit de tijd dat ik zelf nog producties maakte, waar veel van mijn producties zijn gespeeld, met meer en minder succes.

Maar goed terug naar Andries, die ik vaak ten onrechte Arthur noem, ik vind hem namelijk ook wel een Arthur figuur.

De show duurt bijna anderhalf uur, en ik heb me geen moment verveeld tijdens deze show, al dacht ik  bij een paar momenten dat hij of de tekst kwijt was van wat hij wilde zeggen, of dat de grap, het verhaal nog niet helemaal goed was uitgewerkt.. Ook was de lijn in de voorstelling niet helemaal duidelijk, het was een van de hak op de tak voorstelling,. Toch maakt  hij dit goed met prachtige liedjes zoals over zijn dementerend oma, maar ook de rap op Gangsters paradijs over Godsparadijs die hij moest zingen als misdienaar en zijn tekst dus kwijt was. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat hoe meer hij in de show kwam hoe meer hij uit de verf kwam,. 

In de meeste recensie over hem staat dat hij een energieke voorstelling heeft, dat klopt, al vroeg ik me soms af waarom hij bepaalde houdingen deed of nodig was, mede omdat dit vaak ook de kracht van het verhaal weghaalde..  De regie had wat mij wat meer haar hand mogen laten zien omdat ik denk dat deze speler dat nodig heeft zodat hij nog meer in zijn kracht komt te staan.

Als hij een nieuwe show heeft ga ik zeker weer kijken want ik heb behoorlijk zitten lachen om deze show












Geen opmerkingen:

Een reactie posten