zaterdag 15 oktober 2022

naar moeders

 

Al heel lang geleden afgesproken dat ik op vrijdagavond naar mijn moeder zou gaan, dus alles voorbereid, heerlijke stoofpeertjes voor haar gemaakt, omdat ze die zo lekker vind, daarnaast ook nog een brood van school ingepakt, mede omdat ze dat heerlijk brood vind. Kortom aan de voorbereidingen heeft het niet gelegen.

Ik was gelukkig vroeg uit, dus ik kon naast dat ik mijn boodschappen deed, ook snel even nog wat huishoudelijke dingen doen, en even snel mijn ogen dicht doen om te slapen, dat is soms wel even erg lekker zo na een drukke week.
Om 18.00 heb ik mijn moeder het bericht gestuurd dat ik er aan kwam. 
Onderweg heerlijke muziek en genieten van de rust en de langzaam vallende avond.. heerlijk rijden vind ik dat op het randje van de schemering.
Luid meezingend in de auto, een voordeel vind ik altijd dat als het donker is ziet men niet dat je meezingt dat scheelt een hoop.
Kortom het ging lekker, wetende dat ik over 2 en een half uur bij mijn moeder ben is ook wel erg leuk.

Terwijl ik een afslag mis omdat ineens de boel anders is aangelegd wat ik dus nog niet had ervaren, al mocht ik wel onder de prachtige blauw verlicht, mijn lievelingskleur van de ledverlichting, ging mijn telefoon, maar aangezien ik dus druk was met het zoeken van mijn weg, zag ik wel vanuit mijn ooghoeken dat het mijn neef was, maar dacht dat komt later wel. Dus ben ik braaf doorgereden, ik zag ook wat appjes verschijnen dus ik dacht dat komt wel als ik bij mijn moeder ben.  het was tenslotte inmiddels al 8 uur en om half 9 zou ik bij haar zijn. Echt dringend kan het ook niet zijn dacht ik.
Dus toen ik aankwam bij mijn moeder, de auto had geparkeerd, las ik de berichtjes. mijn moeder was positief getest op Corona, ondanks dat ze een week eerder net was gevaccineerd..  Gelukkig was het niet zo erg, ze had weinig verschijnselen, door dat ze natuurlijk alle boosters etc heeft gehad, maar ja wat nu,.
Na even nagedacht te hebben, mijn broer zei nog dat ik wel bij hun kon slapen, maar dat leek me niet zo wijs, tenslotte waren mijn neef en broer bij mijn moeder geweest om te testen, dit kon ze niet, ze begreep het niet,  Ze had wel de hele ochtend gevraagde aan mensen of ze haar konden helpen met testen, dat lukte niet, wat wil je ook een mensje van 88, die kan dat soort dingen niet.
Dus alle begrip dat ik pas laat bericht kreeg.
Na nagedacht te hebben besloot ik om terug naar huis te gaan, wel even naar mijn moeder toe, natuurlijk wel even haar zien, ze had de deur al open gedaan en stond al in de keuken.. zo dat ik haar wel kon zien. 
Heb even met haar gepraat, zei ook nog dat ik echt niet binnen kwam in verband met mijn werk maar ook met het oog op de vakantie die ik ging doen in de herfst. Ze vond het wel jammer maar begreep het wel. 

We hadden elkaar tenslotte wel even gezien en gesproken.
Nadat ik het brood en de stoofpeertjes in de gang heb gezet, en afscheid had genomen ben ik terug gereden, even getankt en wederom 2 en een halve uur onderweg terug naar huis..  en wederom genoten van de rit. door de avond, het was rustig onderweg. en ik vind het dan wel genieten, Om 11 uur was ik weer thuis. ben op de bank gaan zitten, nadat ik mijn tas had uitgepakt en bedacht me. ach 5 uur gereden om mijn moeder 10 minuten te zien. dat heet met recht een filts bezoek.. en dat was het ook maar het was prima
 
hoop dat ze er goed doorheen komt, maar zoals ze klinkt gaat het goed, ze heeft weinig klachten en de buurvrouwen hebben al gezegd dat als ze iets nodig heeft dat ze dat dan even moet zeggen dan halen ze dat voor haar, net als de mensen die helpen in het huis met de mensen met een beperking, die letten ook op haar.. dus het is prima.. toch even elke dag bellen of het goed met haar gaat.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten