dinsdag 11 oktober 2022

Doloris... Meta Maze

  

 Waar het boekje van de Postcode loterij en vriendenlotterij wel al niet allemaal goed voor is.. dit keer zag ik de advertentie van Doloris in Tilburg, de stad waar niet zo heel veel te beleven is begreep ik ,maar dat maakt niet uit, daar ging het niet om. Ik zag namelijk iets anders wat ik erg leuk vond, namelijk een kunst escaperoom, dat sprak me meteen aan, dus ik vroeg zo aan Rick en Chris die toevallig bij mij waren of ze dat ook wel wat leek,. Natuurlijk ik ken mijn vrienden, die zijn hiervoor in. dus voor we het wisten was alles al in kannen en kruiken, de afspraak gemaakt in Doloris hoe laat we met z'n 3en hierin kunnen en daarnaast was het ook snel geregeld dat we gaan lunchen in Tilburg en daar waarschijnlijk ook nog ergens een vorkje gaan prikken voor ik mijn lange reis van 2 uur terug naar Alphen ga maken maar dat heb ik er graag voor over.

 Het opstaan op zondag was even een dingetje maar het is gelukt , dus dat is al heel wat voor mij. Ruim op tijd was ik op het station terwijl ik altijd denk ik haal het niet, maar wel dus.. 

Even snel contact gehad met de mannen dat ik onderweg
 ben en we zien elkaar in Tilburg , zoals te verwachten was was ik keurig op tijd. En had nog ff tijd voor een kopje thee op het station, Rick en Chris lesje ongeveer een kleine 20 minuten later aan. Waarop we zijn gaan lopen naar Focus een veggie restaurant waar we gingen lunchen.. het weer was prachtig dus hebben we heerlijk op het terras gezeten. Rick en ik bestelden de kroketten, ik de zwamkroket, Rick de groentekroket. Chris koos voor de humus. 
Het was heerlijk eten. Daarna besloten we omdat de r in de maand zat om nog een milkshake te nemen. Ik besloot de oreo milkshake te nemen. Erg lekker het viel niet tegen slagroom van soja erg lekker zacht en zo ook het ijs. Een traktatie. 
Daarna was het tijd om de naar de maze te gaan. Bij de  ingang moesten we meteen al inchecken en kregen we elk een munt. Daarna met de lift naar boven. De regels waren duidelijk je mocht geen telefoon , horloge,  camera, oorbellen etc om of mee. Ook je tas mocht niet mee. Dus dat moest in de locker. Daarna moesten we wachten totdat we 1 voor 1 werden grhaald. Je mocht niet samen. Dat maakt het eigenlijk wel leuk, natuurlijk kom je elkaar tegen in deze ruimte, maar dat is niet erg. Het begin is al leuk, geblinddoekt werd je ergens heen gebracht en daar begon het, je gooide je munt in een machine en je kon de tweede deur door. En je kwam dan in een ruimte uit waar je dus via een deur in een ruimte kwam met een deur, en achter elkaar zaten daar wel tig deuren. Je kwam uiteindelijk bij een ruimte uit met de keus glijbaan of trap, ik koos natuurlijk de glijbaan. Erg leuk en daar begon het tig keuzes die je kon kiezen, of kruipen door een tunnel of een trap of een donkere gang. Erg grappig was het en de maze was fantastisch, het was niet erg groot en niet echt een museum maar het was kruip door sluip door en je kwam op verschillende plekken uit. Prachtige sfeerbeelden onderweg, onderweg kwam ik Chris vaak tegen en af en toe Rick. Wat het nog leuker maakte. Nadat ik op een gegeven moment ontdekte dat ik steeds langs de zelfde dingen kwam die ik al had gezien besloot ik om maar naar de uitgang te gaan die ik al tig keer had gezien. Na ongeveer 45 minuten gutsend van het zweet kwam ik de ruimte uit waar Chris al zat. Hij had al twee wijn besteld en voor mij een glas Spa plat. Dankbaar heb ik daar gebruik gemaakt. Na een tijdje kwam Rick ook uit de maze en hebben we met elkaar erover gepraat de ervaringen gedeeld. Het was kortom de reis wel waard vonden we.  Rond half 6 nam ik de trein terug op het nippertje dus dat ging goed. Meteen via de app een nieuwe afspraak gemaakt. En terug kijkend op een mooie middag. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten