zaterdag 1 oktober 2022

de herfst is er

 

Terwijl ik in gedachten verzonken mijn weg loop naar mijn werk, besef ik ineens, het is herfst, ineens zie ik meer paddenstoelen dan ik meestal zie, tevens merk ik dat het weer is omgeslagen.
Natuurlijk is het de tijd van de blaadjes van de  bomen, zelfs mijn zorgvuldig bewaterde bonsai boompjes verliezen wat veel blad.. zodat de herfst ook ineens zomaar in mijn huiskamer komt. 

Telkens weer raken de seizoenen mij weer, elk seizoen heeft iets dierbaars voor me, ik zie dat bomen die hun bladeren in prachtige kleuren steken, van rood tot goudgeel, om het afscheid kleurrijk te laten zijn, niet van dat sombere in het zwart, maar juist vol kleuren, afscheid kan ook mooi zijn, omdat je weet dat er een nieuwe periode aankomt en dat na een rusttijd ineens weer iets nieuws ontstaat wat bijna een wonderlijke ervaring is.. prachtig.

Men vraagt vaak welk seizoen mijn voorkeur heeft en dan weet ik nooit zo goed wat te zeggen. elk seizoen heeft wat, de herfst met zijn prachtige kleuren, de winter met de heerlijke lange avonden thuis op de bank met kaarsjes. de lente waarbij het nieuwe leven weer de kop op steekt. de zomer met de avonden buiten lopen, het heerlijk genieten van dat je gewoon zonder jas naar buiten kan.. kortom ik heb geen voorkeur.. ik geniet gewoon. 

Al hoewel ik heb wel een voorkeur voor de wintertijd, vraag me niet waarom maar dat vind toch een leukere periode dan de zomertijd..  misschien wel omdat mijn bioritme dan normaal is en dat ik het begin zo leuk vind ineens heb je er een uur bij. heerlijk. zomaar en uurtje langer in je bed, dat beloofd gewoon iets bijzonders.

Natuurlijk is met de seizoen ook het slapen anders, in de zomer zucht ik onder een lakentje waarbij ik me rot zweet, ondanks de ven die aanstaat, in de lente de keus wel of niet al het zomerdekbed op bed of toch nog maar even wachten. en zo natuurlijk ook in de herfst  of je wel of niet zal kiezen voor het winterdekbed,..  moet wel zeggen dat ik afgelopen week al besloten had om mijn zomerdekbed te veranderen in het winterdekbed en wat is dat dan weer lekker, liggen onder een dekbed dat net iets meer op je leunt en druk dan het zomerdekbed..  heerlijk.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten