maandag 17 oktober 2022

dan maar een dagje Amsterdam.

 

Zoals ik al schreef, kon ik niet naar mijn moeder wegens die kromme oma die er is.. maar goed dan moet je of niets gaan doen en de hele dag in bed liggen of besluiten om toch maar iets te gaan ondernemen.

Toevallig was al een paar keer mijn oog gevallen op de tentoonstelling over de Musicals van Annie en Harry, volgens mij heb ik die in een ver verleden al een keer gezien in het toenmalige Theater museum, dus ik besloot om dan die nu maar te gaan zien, mede omdat deze tentoonstelling per 30 oktober verdwijnt en dat ik hem dan dus niet kan zien.  Daarnaast zag ik dat ze in de nieuwe kerk ook een nieuwe tentoonstelling hebben over onze voormalige koningin Juliana, en als ik er dan toch ben laat ik die dan ook maar meteen mee pakken, een museum jaar kaart is daarvoor perfect tenslotte. is het niets dan ga je weer weg.. 

Omdat ik het toch wel jammer vond dat ik niet bij mij moeder kon zijn, dacht dan maar naar de gewezen moeder des vaderlands en de literaire moeder van ons allemaal..,

Aankomst in Amsterdam , regen dus ik heb een willekeurige paraplu gepakt, zwart en afgerekend blijkt deze paraplu versierd te zijn met iets waar ik zo’n hekel aan heb, fietsen.. maar goed prima voor nu, in de toekomst leuk cadeautje voor iemand die veel fietst. 

Zoals ik me herinner was het gewoon het Rokin volgen om bij het museum te komen. Ik was veel te vroeg, maar gelukkig mocht ik naar binnen. Mijn jas en ook mijn tas in de kluis en daarna de tentoonstelling in. Prachtig, veel informatie, ben ik nooit zo heel goed in helaas. Maar ook kostuums , fragmenten etc, prachtig. Genoten. En als je er dan toch bent dan ook maar meteen alles bekijken. Mooie dingen gezien beelden etc. Ook wat minder leuke dingen maar dat is vrij gebruikelijk in een museum, niet alles kan mooi zijn . Nadat ik alles had gezien een heerlijke tosti dubbel kaas gegeten. Met een kopje thee. Daarna op naar de tentoonstelling over Juliana in de nieuwe kerk. 

Natuurlijk loopt het weer anders ineens zie ik dat er een fashion museum is, dus daar ook maar even in. Leve de museumjaarkaart, deze is ook gratis. Het klonk leuker dan het werkelijk was. Dus dat was ff balen. Maar goed dat is ook weer duidelijk. Dwalend door Amsterdam ontdek ik ineens dat ook het paleis op de Dam open is dus dat is ook nog iets wat ik wilde zien. Er waren schilderijen die tentoonstelling gesteld weren, en natuurlijk mocht je alle ruimtes in. Dus dat heb ik gedaan. Genoten er waren een paar prachtige werken bij die me boeiden. Wederom leve de museumjaarkaart. 

Nadat ik ook hier alles had gezien ben ik maar naar de nieuwe kerk gelopen. Helaas  moest ik nu 2,50 50 bij betalen maar dat had ik er graag voor over. De tentoonstelling vond ik ontroerend maar mijn hemel wat was er veel te lezen, daarnaast was er ook nog een audiotour. Broden heb ik dus niet gedaan dat vind ik echt te veel, ik ben een beelden mens. 

Rond 16.00 ben ik terug gegaan naar huis na een heerlijke middag in Amsterdam . 


 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten