maandag 3 oktober 2022

parkeren kan je leren....


 Ach natuurlijk heb ik geleerd om achteruit te parkeren in een denkbeeldige garage, tevens bochtje achteruit, file parkeren, heuveltje op etc. de bijzondere verrichtingen.. ik kon ze perfect in de lesauto..

Helaas,ondanks dat ik al heel veel jaren in de auto zit, kan ik nog steeds niet goed file parkeren, ik ben er mee aan het klooien dat ik soms uit pure wanhoop dan maar weg ga en een andere plek zoek.. het is een schande ik weet het, maar ja je moet soms wat.  Waar ik ook erg slecht in ben is afstand schatten blijkt wel.. vreselijk gewoon, zie bovenstaande foto, ik heb het idee dat mijn Ford Ka een Mercedes is, dus ik parkeer ruim, ver van de achterkant.. maar dan nog.. sta ik regelmatig buiten het vak met de buitenkant.

Ook het parkeren  achteruit, dat beheers ik inmiddels erg goed, ik kan het zelfs al als ik achteruit rij op de spiegels, ik ben er heel trots op dat mij dat lukt.. maar als ik dan uitstap zie ik al dat ik scheef sta, ik kan dus kennelijk niet goed recht parkeren. of misschien is het ook wel mijn karakter dat ik bijna vaak buiten de lijntjes werk en zit.. kortom mijn rijstijl is te vergelijken met hoe ik parkeer.

Ooit had ik een prachtige blauwe auto, een opel combi, vergelijkbaar met de groene autootjes van de PTT destijds, dat betekende dat je dus op je spiegels moest rijden, want je had geen achter zij ramen.. waarbij ik regelmatig als ik mijn toenmalige lief naar het station bracht, ik nog even met hem stond te praten op het perron totdat hij vertrok, ik bij mijn auto kwam en dat er dan naast mij een auto stond linke en ook rechts, en dan nog eentje achter mij, in een vak, zodat voor mijn gevoel de afstand heel klein was, dus bleef ik soms wachten in de auto totdat diegene die achter mij stond weg was zodat ik kon parkeren.. vreselijk wat een gedoe..

Zo ben ik ook regelmatig met gevaar voor eigen leven een snelweg opgereden omdat ik mijn auto verkeerd had staan, zodat ik niet kon zien of er iets aankwam, dus soms trok ik dan maar op en al biddend hopen dat ik geen klap kreeg aan mijn auto of woedende mede gebruikers.. 

Maar goed het parkeren kan je leren maar kennelijk verleer je het ook heel snel, ik herinner me dat ik ook naar een training moest van school en ik mijn auto parkeerde met natuurlijk weer een wiel op de stoep, ik dacht te kunnen file parkeren en an tig pogingen . dacht ik stik er in hij staat klaar.. Een collega wiskunde stond daar ook met zijn auto. en die kwam bijna buitenadem en paars aangelopen naar de training en stapte meteen op mij af met de opmerking.. Je auto staat scheef, en op de stoep.. waarop ik nog zei.. nou en.. gewoonte.. Dat viel destijds niet in goede aarde.. dat trok hij niet.. ach ja wiskunde denk ik dan maar, en ja ik ben van de creatieve kant blijkt wel.

Dus het parkeren heb ik wel geleerd maar ook keurig verleerd en om eerlijk te zijn ik kan me er niet zo druk om maken er zijn wel belangrijker dingen in het leven lijkt me over of je auto wel of niet recht staat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten