maandag 17 oktober 2022

hondenpoep




Ooit als je door het gras liep, had je geluk dat je eruit kwam met schonen schoenen, wegens de hondenpoep, op straat of waar je ook kwam, soms glibberde je uit over de hoeveelheid die er lag.

Ik hoef niemand te vertellen hoe vies hondenpoep kan stinken, maar kattenpoep ook hoor, dat ruikt ook niet altijd even fris. alleen zie je daar veel minder van op straat liggen.

Ik herinner me dat ik bij mijn  nicht tijdelijk een aantal jaren heb gewoond en die had een tekkel, Saar, die mocht eigenlijk niet boven komen, maar ja dat deed ze dus wel.. ze was vaak op de overloop, Als haar zoontje dan huilde ging ze midden in de nacht naar hem toe, ze deed geen licht aan omdat het maar een klein stukje was.. ik vergeet nooit meer dat ze ineens vloekend op de overloop stond midden in de nacht, Saar had zijn ontlasting niet kunnen ophouden en ze was er dus volop in gaan staan, het kroop tussen haar tenen door om hoog,  als je denkt dat dit het was, nee dus. ze deed een stap met de ander voet en ze stapte weer volop in de hondenpoep... ik zal niet de woorden herhalen wat ze heeft gezegd, ik zal ook niet bekennen dat ik stikkend van de lach met mijn hoofd onder de dekens ben gaan liggen omdat ik dacht er in te blijven maar ook als ze dat zou horen denk ik dat ik op straat zou staan op dat moment. 

Maar nu terug naar het begin, ik ben superblij met de poepopraap actie die men in Nederland heeft ingesteld, en wel om twee redenen. 1 ik overweeg nu heel beslist nooit meer om een hond te nemen, ik heb geen zin om de warme uitwerpselen van mijn dierbare huisdier op te pakken, zeker niet als het wat aan de dunne kant is.. en twee ik ben er niet zo goed in, vind mijn vrijheid belangrijker namelijk..

Maar goed de hondenpoepzakjes een geweldige uitvinding, mits goed gebruikt, tegenwoordig zie ik vaak mensen heel braaf het zakje gebruiken, en alsof het een goed gevulde condoom is, een knoop er in leggen, en dan gooien ze ze op straat neer.. en dan vraag ik me af waarom..  het gaat niet alleen om dat we niet meer in de poep stappen, maar het gaat erom dat de straat ook schoon blijft, want oh gruwel.. in een goed afgesloten plastic zakje afgesloten poep, gaat broeien en gisten. met als gevolg.. juist dat zakje staat op ploffen op een bepaald moment en als je er dan met je voet op staat, per ongeluk , krijg je een explosie van poep wat zich enthousiast in het rond zal spreiden.. wat nog veel erger is dan wat poep onder je schoen..

dus een vraag aan alle hondenbezitters, doe de ontlasting in een zakje, knoop hem wel dicht en gooi hem of in een prullenbak op straat, of werp hem thuis even in de container.. wel zo fris en lekker.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten