donderdag 6 oktober 2022

cultuur snuiven..

 

Met de sectie Cultuur gingen we woensdag een middagje cultuur snuiven in Rotterdam, de stad waar alles kan en waar je veel mag, heerlijk. Op het programma stond een bezoek aan het depot van Booymans, daar was ik al eens geweest, dus ik was wel benieuwd wat ze nu te bieden hadden, of ik hopelijk niet weer tussen de potten en scherven zou belanden maar ik hoopte dat ik terecht zou komen in het depot waar alle kunstwerken stonden opgeslagen. Van de vorige keer herinner ik me nog hoeveel werk het was om er binnen te komen die 10 minuten maar, hoe streng ze toekeken of je niets aanraakte. want oh. er zou toch maar een potje vallen, wat ik wel begreep, kortom ik was benieuwd wat het nog zal bieden en of ik hopelijk niet weer in dezelfde depot zou belanden. dan zou ik zo sneu vinden

Daarna gaan we naar de kunsthal, 1 van mijn favoriete musea, al had ik de tentoonstelling die er is over design van vrouwen wel al gezien, toch hoopte ik dat we andere dingen zouden zien, zoals bijvoorbeeld een blik achter de schermen.

 Daarna is er een borrel met alle genodigden dus dat is ook wel bijzonder lijkt me, ik ben benieuwd waar ze dat gaan doen al verwacht ik dat ze dit gaan doen op het dak van Booymans omdat daar denk ik erg veel plek is.

We zullen zien wat het gaat worden.

-------------------------------------

Dit schreef ik dus afgelopen zondag als voorbereiding op deze middag.

-----------------------------

hoe het werkelijk ging :

Keurig op tijd zijn we vertrokken, om op het station te ontdekken dat de treinen vanuit Alphen niet zo rijden als ze moeten rijden, dus het was meteen al feest, we moesten ons aanpassen en dat is geen probleem, gelukkig hadden we genoeg tijd.

Met de trein naar Gouda en dan door naar Rotterdam, Marlous wilde graag een keer met de tram, maar aangezien we langer moesten wachten dan we moesten lopen besloten we toch maar om te gaan lopen.

We kwamen keurig op tijd aan in Booymans waar we te horen kregen dat we een rondwandeling kregen met een gids, erg leuk ook, we geen depots in, maar liepen vooral langs de restauratie gedeelte om te kijken maar ook naar de schilderijen die in een zaal als een soort beeld waren tentoongesteld, zodat je ook de achterkant van het schilderij kon zien, wat eigenlijk nog veel interessanter was dan  de voorkant, mede omdat je de stickers kon zien waar het schilderij allemaal was geweest, maar ook hoe het was gerestaureerd.

ook hebben we nog een kunstwerk gezien van Paul Maccarthy, niet de Paul van de Beatles, maar een andere, die objecten maakt, dit keer was er een huisje dat op een spoorlijntje door een ruimte ging. was aardig om te zien.

Na afloop van deze rondleiding, gingen we naar de kunsthal, waar we in twee groepen werden verdeeld, een bruine en een blauwe, ik hoopte zo dat ik naar de nieuwe tentoonstelling zou gaan van Tim Walker, mede omdat hij prachtige dingen maakt en ik was erg nieuwsgierig naar hem, mede omdat ik de andere exposities al had gezien die er nu zijn.

Het geluk was met mij en ik mocht met mijn mede collega's naar deze tentoonstelling, We kregen een rondleiding door een mevrouw die liep te oreren, die gewoon bleef doorpraten terwijl we nog dingen stonden te bekijken in het museum die we ook leuk vonden in de tentoonstelling. We waren soms nog in de ene ruimte terwijl zij dan bezig was met in een andere ruimte dingen te vertellen.. ze heeft het niet begrepen, dat neemt niet weg dat het een prachtige tentoonstelling is.. ik heb er van genoten, ook hoe het is opgezet in de diverse ruimtes. prachtig vormgeving, ze doen de fotograaf en zijn werk eer aan.

Daarna mochten we in het nieuwe instituut aan de borrel wat we ook hebben gedaan met elkaar, en even praten over onze belevenissen en wat we hadden gezien.,

Om kwart over 5 besloten we op te breken, collega Nick bleef nog even hangen bij oud collega's dus Marlous en ik liepen samen terug naar het station om inderdaad de trein ook te hebben gemist. Gelukkig ging de volgende al over 8 minuten dus die hebben we gepakt,. Aangekomen in Gouda gingen onze wegen uiteen, ik naar Alphen Marlous door naar Utrecht. Bij aankomst in Gouda bleek mijn trein er uit te liggen dus het werd alleen maar later en later.. maar ook dit komt goed. Uiteindelijk was ik om kwart over 7 in Alphen, even nog getwijfeld of ik de bus zou pakken, maar het bleek dat ik een dikke 20 minuten moest wachten dus kon ik beter gaan lopen voor mijn gevoel dus heb ik dat maar gedaan. Bij thuiskomst heb ik eerst maar op het plein Sushi gehaald en een pocketbowl,. vond dat ik dat wel mocht hebben.









 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten