maandag 31 augustus 2020

alsof ik voor het eerst weer ga werken

maandagochtend de wekker gaat sinds weken weer, het  "normale " leven begint weer. De scholen, nu ook in regio midden gaan starten.
 
Het is gek om na een half jaar weer echt voor de klas te staan,  dat je weer echt lessen gaat draaien,  ik moet er aan wennen, zeker omdat ik een nieuw lokaal heb met een hele bijzondere indeling, minder ruimte, een nieuw vak, maar ook meteen een nieuwe taak, CKV coördineren, tevens 4 uur op een gastlocatie. allemaal leuk en spannend. maar ergens zit er ook iets.. ach het was wel heel lekker die vakantie.... maar ergens ook weer niet, omdat je in deze vakantie nou niet echt veel kon. tenminste ik durfde niet zoveel, dat is het eerder, misschien wel te verantwoordelijk naar mijn werk, bang dat ik daardoor misschien wel de eerste week meteen in quarantaine had gemoeten etc. Kortom echt eruit geweest wat ik zo graag doe zat er niet in helaas
 
Maar de wekker is gegaan en dus zal ik aan de bak moeten.. hoe en wat etc geen idee nog, komt wel of komt niet , geen idee. we zullen zien.. dat is wat ik in de vroege ochtend denk, Een voordeel van laat vakantie hebben, en tevens dat je ontdekt dat het weer toch niet meer zo lekker warm is, is wel dat ik alweer in een lange broek en met sokken en dichte schoenen aan heb gelopen in plaats van de korte broek en teenslippers..  ideaal, dus het zal minder warm worden en voelen als normaal denk ik, hoop ik al zal het niets afdoen aan mijn interne warmte.. dat zit wel goed altijd, ik denk dat ik wel weer zwetende door de school zal lopen de eerste week.. of weken.. het buitenleven is lekker maar helaas zt dat er nu even niet in.
 
Het ontwaken is zoals ik al aangaf een dingetje maar daarna ach het licht gaat aan, ik ontwaak, mijn lichaam ontwaakt en ik denk kom ik ga aan de slag.
 
Bij aankomst op school was het al behoorlijk druk, veel collega's waar ik even mee kon praten, daarna hadden we de jaaropening, op gepaste afstand, tenminste dat heb ik gedaan. Bewust niet op de trap gaan zitten ,mede omdat ik dacht dat levert me niets op hooguit een paar ongemakkelijke uren

Het heeft ergens ook voordeel dat corona, je bent meteen van de gezoen af al is het bij sommigen wel jammer maar het is niet anders.

De opening me allerlei mededelingen zijn prima te doen, je staat en luistert daarna een teamvergadering, tussen de teamvergadering en na de opening heb ik in mijn lokaal aardig wat gedaan, zoals de lln lijsten klaar maken.
De teamvergadering staat meteen vol met allerlei info, en ik ken mezelf ik hoor het en denk het zal mijn tijd wel duren toch..  kan er niet zoveel mee om eerlijk te zijn.

Daarna samen aan de verzorgde lunch en wat bijkletsen.
Terwijl ik in mijn lokaal bezig was, kwam een oud leerling van mij langs, 1 van mijn oogappeltjes, erg leuk om even met hem te praten en te horen hoe zijn nieuwe opleiding bevalt.

nadat ik de nodige dingen had gedaan ben ik richting huis gegaan, al viel me wel op dat ik vaak terug moest eerst mijn ipad vergeten, dus weer terug. nadat ik bijna van het plein af was bedacht ik me, oh ja het raam staat op dat moet ook even dicht, dus weer terug.. kortom ik zit er nog niet helemaal in maar het gaat komen
de eerste dag is met een goed gevoel volbracht
 
De avond natuurlijk naar de sport tenslotte moet dat ook goed blijven gaan, ook meteen het natte gedeelte schoongemaakt van mijn huis, proberen omdat wat ik heb ingezet vol te houden, elke dat een klein gedeelte van het huis doen totdat mijn hulp weer komen kan
 
 
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten