dinsdag 4 augustus 2020

buikspieren.....



zondag bij de cross hadden we MARCO, ik schrijf het expres met hoofdletters, omdat dat gevoel er nu nog zit.. al denk ik dat ik na vannacht zijn naam niet meer uitspreek..

We begonnen heel gezellig met elkaar met een ronde 20, 40, 60 secondes werken, geen probleem, 
de 3 oefeningen waren kb recht voor je houden.  met gestrekte armen, dat gaat nogal lastig met mijn kromme armpjes en beentjes..
daarna 20 seconden row zowel links als rechts en daarna kregen we de press maar dan 1 keer omhoog en de kb 90 graden naast je hoofd houden.. dus een haak van je arm zeg maar.

De eerste ronde, zei ik nog even ach we kunnen toch wel met 16 kilo. dat veranderde al snel bij ronde 2 (40 secondes werken) in 12 kilo en bij 1 minuut werken veranderde dat al snel in  ik pak wel mijn drinkflesje... dat was heftig zwaar.

MARCo had toen bedacht om zijn geliefde Bring Sally up.. te doen met squat..   bring Sally up en breng Sally down.. nou ze is down geweest.. verzuring van de benen van hier tot Tokio

Gelukkig kwam hier ook een einde aan en had MARco bedacht dat we in 2-tallen mochten
aangezien ik tegenover Jeroen stond, ging ik met hem, wel een keer leuk om met hem samen te werken,  de opdrachten waren.. 200 squats, 200 situps, 200 push up, 200 kb swing, 200 press, samen..  terwijl de ene bezig was met bv de squats. moest de ander of planken, of wall sit of handstand tegen de muur..
We deelden dit leuk op de squats in 20 stuks etc, dat ging goed, maar was  wel dodelijk vermoeiend, omdat je eigenlijk geen moment rust hebt.

We hebben samen gebikkeld, elkaar aangemoedigd en ons tot het uiterste geprest. maar we waren mooi op tijd klaar..
 
De volgende oefening die MArco had bedacht was wederom zijn geliefde Bring Sally up..maar nu met kb press.... heftig omdat je schouders al helemaal naar de mallegiezen waren door het vele planken etc. niet te doen bijna

Onze charmeur MArco had toen bedacht buikspieroefeningen, zijn geliefde 20,40 60 concept..

en ze waren pittig deze oefeningen...  ik heb nog nooit zoveel buikspieroefeningen gedaan in 1 les maar het schijnt heel goed te zijn.

Aan het einde van deze sessie mochten we  blijven liggen , wij blij we dachten we gaan de boel ontspannen etc.. maar nee  Marco had bedacht dat we nog een keer Bring Sally up gingen doen..  maar dan met legraisers..  afschuwelijk... dat was afzien.

Uiteindelijk zei de man wiens naam we niet meer noemen, dat de les voorbij was. konden we eindelijk aan de thee..

Als ik nu maandag geen spierpijn heb in mijn buik dan weet ik het ook niet meer..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten