zaterdag 15 augustus 2020

te warm en te lui

 

Vrijdagavond had ik tot heel laat mijn beide deuren, en raam openstaan in de hoop dat het zou afkoelen, het werkte van 35 graden in huis kreeg ik toch maar mooi de temperatuur naar 25 graden.... maar helaas de slaapkamer lag niet goed genoeg op de door tochtroute in het huis, dat bleef warm.. dus dan maar weer slapen met de ventilator aan. geen straf. en ergens is dat ook wel erg lekker af en toe zon windje over je heen... heerlijk.
 
Nadat ik was opgestaan, wat zat te klooien achter de computer, de bundel over de vakantie van Groningen is klaar, moet alleen nog even verstuurd worden naar de drukker, maar ook nog on line gezet worden.. bedacht ik me, dat ik veel te lui begin te worden.
 
Ik bedacht me ik had maandag gewandeld, dinsdag gewandeld.. maandagavond en woensdag avond de kettlebell gedaan, donderdag de buik en de cross.. maar vrijdag had ik niets gedaan, en met niets bedoel ik ook echt niets... ik was even onder de zonnebank gedoken, even wat boodschappen, maar voor de rest heb ik de hele dag op mijn luie gat gezeten en gekeken naar de tv.. en dat bevalt niet het geeft mij geen voldoening dus... vandaag bedacht ik me dat ik me dat niet meer aan ga doen, ik ga nu ook echt wat doen.. geen gezeur maar doen, dus ik had rustig ontbeten en daarna ben ik gaan wandelen, heerlijk langs de bosrijke omgeving van Alphen, langs het meer, vind ik altijd een mooie route.. en daar heb ik vandaag een prima  privĂ© plasplek ontdekt.. ook wel erg lekker..
 
Terwijl ik liep te lopen werd er ineens op mijn rug getikt, een oud leerling op zijn scooter stopte meteen en wilde even een praatje, hij is een broertje van de oud-leerlingen van mij die in Leuven een kapperszaak hebben, dus daar kon ik mooi even mee kletsen, zei al tegen hem dat ik heel graag naar zijn broers had gewild deze vakantie maar dat ik niet gegaan ben omdat ik ontdekte dat Antwerpen dicht is.. hij zei meteen, heel wijs meneer het is nu niet fijn in Belgie. dus ik was weer gesterkt in mijn mening dat het niet slim was om te gaan. 

Daarna lekker door gelopen en voor ik het wist zaten er weer 14 km op en 1000 cal verbrand, doel gehaald en voelde ik me voldaan..

Bij thuiskomst was ik net bezig met mijn was te doen en de gemaakte foto's van onderweg, weer twee dode dieren gezien, een muis en wat ik wel mooi vond, je ziet de voedselketen, terwijl ik een foto wilde maken ging er een vlieg zitten op het levenloze lichaam van de muis... vond ik wel mooi om zo in beeld te vangen.

Verder lopend vind ik het altijd heerlijk dat je zo je gedachtes leegmaakt. dat je dwaalt en geniet van de dag en gewoon nergens mee bezig bent alleen met het hier en nu.

Bij thuiskomst kreeg ik een appje van mijn bovenbuurvrouw met de opmerking of ik het wist dat een pakketje voor mij bij haar stond.. en nee dat wist ik niet, dus tja, ik was blij dat ze even een appje stuurde. Bleek mijn bestelde wandventilator te zijn aangekomen.. ik blij, nu kan mijn kamer ventilator gewoon in de kamer terug staat hij niet meer voor mijn tv dus dat is ideaal.

Ik had me voorgenomen om hem niet meteen aan de muur te maken... maar ja ik ken mezelf ook wel, dat kan ik me voornemen maar ik doe het dan toch uiteindelijk.. denk ik ach laat ik het gewoon doen wat maakt het uit..  dus nadat ik alles op mijn bed had uitgestald heb ik eerst gekeken en gedacht. okey dat is een uitdaging.. ik ben zo niet technisch... heb van allerlei gereedschap maar wat waar voor is weet ik niet en het komt er altijd op neer dat ik uiteindelijk met plak en knipwerk bezig ben omdat ik het juiste bitje niet kan vinden die in de schroevendraaier moet. die dan weer te klein is dus met behangerstape plak ik dan dat bitje vast in de hoop dat het zo werkt. Meestal, zo ook dit keer werkt het.

Het begon al met het boren van de gaatjes, ik mijn boormachine die door gewone muren kan uit de kast gehaald, nadat ik eerst had getekend op de muur waar de gaatjes moesten, zag ik dat dat niet goed was, dus een kaart gepakt daar een mal van gemaakt en deze op de muur geplakt. met boormachine en met mijn kruimeldief aan het boren.. ging perfect.. alles opgeruimd, heb geleerd je moet alles meteen goed opruimen wat je niet meer nodig hebt dat scheelt een hoop werk en geeft overzicht.

Nou niet handig  dit keer, de bijgeleverde pluggen pasten niet in het geboorde gat. dus boormachine weer gehaald, daarna de kruimeldief, en dan tot de ontdekking komen dat je geen grotere boortje hebt.. dus dan maar het echte ruige werk, wat ruig langs de randen met de boor, dat werkt ook.

De pluggen erin en dat ging goed. wel even een tikje na moeten geven met de schroevendraaier had geen zin om een hamer te halen.. was al tig keer heen en weer gelopen van de slaapkamer naar de keuken. dus zo ging het ook;.

De boel vastgezet, trots blij en dan tot de ontdekking komen dat het dingetje verkeerd vast zit, de ventilator kan er zo niet op. dus, alles los en opnieuw in de muur maken..  inmiddels was ook de behangerstape levensmoe en liet hij steeds het bitje vallen, dus ik heb veel op de grond gelegen  om dit bitje op te zoeken maar het is gelukt
de ventilator hangt aan de muur en ik ben er blij mee.. kan hem stellen en vanuit mijn bed bedienen.. en zelfs de tijd instellen waarop hij uit moet gaan bij het slapen wat een luxe is dat toch..

kortom het was een actievere zaterdag dan ik had verwacht en het beviel mij meer dan goed









Geen opmerkingen:

Een reactie posten