woensdag 26 augustus 2020

Stedelijk museum Schiedam ( modern Realisme)

 

Aangezien ik bij het programma Nu te zien, een aankondiging zag van de tentoonstelling Modern Realisme, leek het me leuk om hier heen te gaan met vriendin en collega Marlous.
 
We gaan altijd met elkaar in een vakantie naar een museum of iets anders. Vorig jaar waren we bij de beeldenroute in Amsterdam waar we ook vreselijk genoten en gelachen hebben.
 
Dit keer kozen we voor dit museum, om deze tentoonstelling te zien. Door het hele gedoe met Corona wilden we niet naar Rotterdam en Amsterdam, je hoeft het tenslotte niet op te zoeken, je hoeft ook niet angstig te leven maar je moet wel je gezond verstand gebruiken zoals mijn moeder altijd zegt... en dat hebben we gedaan.
 
Om 11 uur pikte ik Marlous op op het station van Alphen om samen te gaan reizen naar Schiedam.
De kaartjes had ik al van te voren besteld, het ging even fout omdat ik dacht dat zij een museumjaarkaart had, maar dat kon ik herstellen gelukkig
 
Om elf uur haalde ik Marlous op om samen naar Schiedam te vertrekken, ik kende het dorpje/ stadje al van vroegere bezoeken maar had me niet gerealiseerd dat er een heel centrum bijhoorde.
Al rijdend en kletsend kwamen we aan in Schiedam, de parkeergarage was gauw gevonden en laten we eerlijk zijn waar betaal je nu 6 euro voor een hele middag staan.. dus ik was al blij het was spotgoedkoop.
 
We zijn eerst de stad ingelopen en gekeken naar wat er zoal was.. bij een soort van kringloopwinkel gingen we even naar binnen,.. daar zag ik een kunstwerkje wat ik zo mooi vond. maar twijfel twijfel, heb ik er wel plek voor.. zo gaat dat dan natuurlijk. dus tja.. nadenk.. en teruggezet met de opmerking op de terugweg kijken we wel weer en dan koop ik hem als hij er nog staat.
 
Dus wij zijn naar het museum café gegaan waar we een heerlijke lunch hebben gehad met een kopje thee. Nadat onze thee op was zijn we naar het museum gelopen, we waren erg verbaasd over de rust in dit stadje. er was geen kip te zien of te vinden.. heel bijzonder. zo ook in het museum, bijna geen mens te bekennen.. erg leuk..  We waren het er over eens dat de tentoonstelling modern realisme wel heel mooi was, zeker omdat men steeds twee kunstwerken tegenover elkaar zetten, wat een overlap had met elkaar.. erg bijzonder opgezet en erg mooi ook.. Het beeld van Nouri erg indrukwekkend.. met dat waxine lichtje in zijn handen.. mooi.

De andere tentoonstellingen was oa van Schiedammers in de de corona tijd, kunstenaars die hun kunstwerk wat hun troost gaf ter beschikking stelden van het museum, prachtige dingen die er tussen zaten.. de afdeling Cobra ook wederom erg mooi, de muze van de vuilniszak was wat minder.. prachtige vormen maar wel vaag over dat er vuil van de kunstenaar in zat.. heel bizar.. maar dat moet je dan maar geloven.

er hing in een zaal een prachtige object, dat bewoog waardoor je steeds het gevoel had dat het regenende  maar het waren duizenden kogeltjes die over stofachtig papier gingen. als een zwerm spreeuwen. mooi en indrukwekkend..

Na het museum zijn we eerst bij de automaat kunst wezen trekken, daarna het stadje in.. om eerlijk te zijn. het is er leuk maar niet schokkend. WE zijn uiteindelijk beland bij de bonte koe. voor een aantal mensen misschien wel bekend, voor mij totaal niet. maar deze zaak staat vol met alles van chocolade.. sterker nog in het café kan je dus zitten  en luxe bonbons uitzoeken bij je thee... heerlijk.. en wat een genot, ik heb me ingehouden om vooral niet chocolade mee te nemen naar huis.. dat gaat dan mis heel erg mis

Op de terug weg kwamen we langs het winkeltje waar ik mijn kunstwerk had gezien, we gingen naar binnen en hij stond er nog.. dus hij was voor mij dat kon niet missen. dus die toch maar gekocht.

Daarna met de auto naar huis waar we samen roti hebben gegeten om zo de dag af te sluiten. Na het eten nog heerlijk lang zitten praten om daarna Marlous terug te brengen naar het station, wat weer een mooie dag in de laatste week van de vakantie
het gekochte beeldje
 
de stellage die zoveel indruk maakte en er komt nog een hele tentoonstelling met dit soort stellages
 
 









 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten