woensdag 5 augustus 2020

van koe met enkelband tot andere perikelen op de dinsdag


Tijdens het wandelen slaat regelmatig mijn fantasie op hol, okay daar lieg ik over, hij slaat eigenlijk altijd op hol.. maar nu was het ook raak.

Even bij het begin beginnen  bij het opstaan bedacht ik me laat ik weer eens een leuke wandeling maken, een keer een andere route dan die ik altijd maak, meer uitdaging en meer lol denk ik dan.

Nadat ik de nodige persoonlijke verzorging had gedaan,  de boodschappen had gehaald, besloot ik de wandelschoenen aan te trekken en in de vroege middagzon te gaan lopen langs het pad wat ik ooit liep, en waarbij ik dacht. mijn hemel waar kom ik uit.. inmiddels was ik al veel wijzer geworden en ik wist waar ik uit kwam. dat is het voordeel van veel wandelen, je kent inmiddels de wegen.

Al dwalend door Alphen, en leve de warmte. er was bijna geen kip te zien.. af en toe een verdwaalde fietser, de rest had zich denk ik op gesloten in hun huis of kantoor met airco.. ik dacht ik ga de frisse wind wel halen in de natuur.. nou geen frisse wind, maar een zengende hitte,  maar .. let op. wel prachtig uitzicht... okay voor de hooikoorts was deze wandeling niet het slimste wat ik had bedacht, tussen bloeiend gras en bomen is het dan minder goed toeven, en een een mondkapje helpt dan ook niet echt.. Die heb ik tegenwoordig maar standaard in mijn tas, je weet nooit waar je tegenaan komt te lopen.. dan heb je hem in ieder geval bij je, al is het om bijvoorbeeld het te gebruiken voor een slagaderlijke bloeding om die dicht te drukken of een overval of zo iets. belangrijks.

Maar al dwalend, eerst onder de Maximabrug door en voor het eerst zag ik dat de datum maar ook het kroontje onder de brug zit, had ik nog nooit gezien.. 

Daarna het pad op door de polder om uit te komen bij de weg naar Woubrugge, is niet zo heel lang stuk, ongeveer  5km, met vanaf huis zit je ongeveer op 10, dan ben je bij de brug van Woubrugge..

Onderweg heb ik me toch een beetje lopen te vermaken met wat ik zien, mensen die mij langer kennen weten dat ik vaak details zie die men over het hoofd ziet, soms bewust , soms onbewust. maar bij deze kreeg ik meteen een fantasie.

Terwijl ik, schande, stond te wildplassen, zag ik ineens in een weiland koeien lopen,  dat is niet zo vreemd maar ik zag ook dat ze een enkelband om hadden, ik kreeg meteen criminele gedachten. en zag meteen voor me  hoe deze koeien iets hadden gedaan wat niet mocht,. dus dat ze niet meer konden ontsnappen..   ik vond ook dat ze allemaal heel schuldbewust keken.. maar het zou ook kunnen dat ze om iets anders onder de indruk waren...

Tuurlijk weet ik ook wel dat dit bandje om hun been waarschijnlijk is voor het melken. en dat ze afgepast voer krijgen etc. maar toch..

Al bedacht ik me wel, wat eigenlijk jammer, ik begrijp de ontwikkeling wel in deze tijd, maar soms verlang ik terug naar dat je boeren met de hand ziet melken, dat ze de koeien als deel van hun gezin zien zoals je zo vaak hoort. maar het lijkt alsof het steeds meer een soort melkmachine te worden. zonder nog enige leuk contact en aandacht van de boer of zijn familie. maar dat kan ook iets zijn wat ik zomaar bedenk, misschien hebben ze die band wel zodat ze juist meer persoonlijk aandacht krijgen, wat ik stiekem hoop..

Daarna komt natuurlijk ook weer het schoonmaken van mijn huis om de hoek kijken. dus maar eens flink de natte kant gedaan, de keuken helemaal in het sop.. en dan volgens het stappenplan.. woensdag stofzuigen.. donderdag dweilen.. vrijdag, zaterdag, zondag bijhouden maar niet te veel doen..

kortom het weekje is weer vol genoeg.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten