woensdag 12 augustus 2020

dinsdag in het zweet

 soms sta je op en dan weet je het al, dit is een dag die je liever nu al overslaat.. al kost het een dag van je vakantie. het is jammer.. na een nacht redelijk te hebben geslapen, al kom ik niet vroeg mijn bed in, ik probeer keurig om 12 uur in mijn bed te belanden en voor ik het weet is het 2 uur, dat komt ook door de hitte kom ik achter.. je wilt namelijk het liefst gewoon niet in dat warme hok liggen, al moet ik zeggen sinds ik mijn ventilator er heb staan is het prima te doen.

Nadat ik was opgestaan, uitgebreid had staan te douchen zoals elke dag, bezig was met de rest van de uiterlijke verzorging. dacht ik, dat douchen heeft totaal geen zin, ik loop nu alweer te gutsen..  kortom het is van drijfnat naar droog 5 seconden, en pats daar loop je weer te druppen alsof je niets hebt gedaan.

Dus nadat ik de nodig ellende had doorstaan, ben ik maar eerst de weekboodschappen gaan doen, dacht als ik dat heb gehad kan ik weer verder... en dat is al een belevenis opzich. vind het altijd zo mooi, dat iedereen heel keurig de fles vastpakt met het desinfecterende middel, dan het papiertje pakt om de kar schoon te maken.. en dan denk ik, dat is totaal nutteloos, je hebt al de bus met je handen aangeraakt, die iedereen vastpakt..  dus waarom zou je dan nog je kar ontsmetten..

Mijn tip is, dat doe ik tenminste altijd, ik pak eerst een papiertje die doe ik om het handvat van de desinfecteerfles en dan pas spuit ik het papiertje in of de kar, en maak het dan schoon.. .. maar ja dat is hetzelfde met de mondkapjes. mensen dragen ze gerust diverse dagen achter elkaar, en doen ze te pas en te onpas op en af.. met als gevolg.. dat ze dus eigenlijk nog steeds besmettelijk zijn..

maar ach..  we doen ons best en dat is al heel wat toch

Daarna even naar de Fysio, om de rit van bezoeken af te sluiten, maar aangezien ik van te voren nog snel even thee en enveloppes wilde halen voor de bundels was ik veel te vroeg, dus bedacht ik me om maar de auto door de wasstraat te doen, als ik toch sta te wachten in de brandende zon, dan is het goed om iets te ondernemen wat zinvol is.

Naar, huis en de schoenen aan om te gaan wandelen zoals ik probeer veel te doen. De toch zou naar Ter Aar gaan en dat is ook gelukt, onderweg kom je toch veel tegen wat je niet verwacht, het begon met een dode muis en een dode hommel,.. en ik moest meteen denken aan het lied van MArijke boon, dat er genoeg te eten ligt onderweg op de snelweg... 

daarnaast een verstopte beker waarbij ik meteen denk..waarom zet iemand daar zijn beker neer, tussen de struiken.. zeker als het een beker is waarbij je een herinnering hebt.. bijzonder.

een prachtige bloemen veld met bloemen die ik niet vaak heb gezien op al mijn wandelingen.. ik kreeg de indruk dat dit een bijenveld was voor de bijen.. zo mooi om te zien.. 

De wandeling in de hete zon was lekker, zeker toen ik onderweg mezelf toestond om een boeren ijsje te eten met slagroom.. genieten van het ijs verder naar huis.. onderweg nog een bord gezien ook in de bossen met daarop een tekst die ik niet begrijp. maar wie weet een lezer wel.

het was een dinsdag in het zweet maar wel lekker zo..











Geen opmerkingen:

Een reactie posten