zaterdag 8 augustus 2020

dagje luxe tuinieren met de mannen

Niet dat het nu zo lang geleden was dat ik de mannen had gezien, of zij mij, maar aangezien ik vakantie heb, is mijn agenda niet overvol, dus kan ik veel meer mensen zien en met ze bijpraten.
 
Het grote voordeel van de vakantie dat je eenvoudig gewoon tijd hebt  en niet alles in 1 weekeinde moet proppen om mensen te zien, musea te bezoeken, bioscoop etc.. gewoon leef met de dag.
 
Het enige nadeel was dat ik de wekker moest zetten vanochtend maar het is voor een goede zaak, dus mij hoor je niet piepen of klagen..
 
De mannen hadden een plan gemaakt, we gingen beginnen bij de Hortus Botanicus in Leiden.
 
In mijn verbeelding gaan we dan lopen door de tuin en kijken.. de mannen echter hadden een veel beter plan, maar voordat dat plan ten uitvoer werd gebracht was er eerst tijd voor theetje met gebak.. in het geval van Chris, gebakje, het leek alsof de bakker niet genoeg ingrediĆ«nten had, en daarom maar petit gebakjes hadden gemaakt.. het was  heel klein maar gelukkig houd Chris eigenlijk niet van gebak dus dat was prima.  Rick koos voor de passievrucht en ik voor de appel noten....  slechte keus van mijn kant.. het was appel/ noten maar eigenlijk was het een soort betonblok met daarop wat noten.. de appel was met meel vermalen en was eigenlijk een soort van dikke laag stevig, heel stevig beton. zo lag het ook op mijn maag, maar ja het was te doen,. ik kreeg het wel op

Daarna gingen we de tuin in en al dwalend besloten wel al snel om ergens aan het water op het grasveld te gaan zitten en dan lekker bij te kletsen, we hadden tenslotte alle drie onze flesjes water mee, tenslotte kan je op dit soort dagen niet genoeg drinken, eigenlijk moet je altijd genoeg drinken.. maar zittend aan het water, met af en toe een zuchtje wind was het heerlijk zo.. 

Nadat we daar lang hadden gezeten zijn we de stad ingelopen om bij de zaak Vintage te lunchen voordat we naar de film zouden gaan, bij deze zaak werd het voor mij en Rick een tompoes met geitenkaas, walnoten en bieten en nog iets maar dat ben ik even kwijt.. voor Chris werd het een zoeteaardappel cake met gambas.

De film begon om 16.00 en we waren keurig op tijd bij de bios, zeg maar eigenlijk te vroeg, voor de film The Secret Garden.. een prachtige film, al was het begin erg traag, het moest echt op gang komen.. maar toen eenmaal de expo was gedaan ging de film draaien, vielen langzaam alles stukjes op hun plek, en bleef wel de vraag wat is droom, was is magie... maar wat vooral een mooi gegeven was dat het verleden je kan verlammen maar ook dat je iets graag wil, je het kan bereiken, soms op een andere manier dan je denkt.

Na de film gelopen naar de Waag waar we heerlijk hebben zitten eten..  om daarna nog een ijsje te halen en een rustige avond wandeling door de stad bracht ons weer bij de auto's om naar huis te gaan,
Wat zijn dit soort dagen toch kostbaar  met vrienden  dat je zoveel tijd met elkaar kan doorbrengen en geniet van het samen zijn en van dat wat je kan doen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten