zaterdag 29 augustus 2020

Beelden aan zee


Vriend Christian stelde voor om samen afgelopen zaterdag iets te ondernemen. Rick had een weekeinde van zijn opleiding . Dus dat was afgesproken , 

We hadden rond 10.45 afgesproken dus dat was snel geregeld. Ik had de wekker gezet en dus veel te vroeg, juist voor de wekker wakker, bed uit, persoonlijke hygiëne en wat rommelen in huis, gevolg ik was veel te vroeg klaar met alles. Nadat ik echt niets meer kon bedenken besloot ik maar te gaan rijden naar Voorburg het loo om

Daar de auto te stallen. Dat ging voorspoedig dus ik al blij. Chris had nog geappt of ik mijn mondkapje niet zou vergeten, maar ik had mijn tas al vroeg ingepakt. Alles erin.

Bij aankomst meteen naar het goede perron gelopen alleen vergeet ik altijd dat je tram en metro hebt dus enthousiast als ik ben stapte ik in de tram met mondkapje om te ontdekken dat daar geen automaat was om in te checken. Dus er weer uit en de volgende nemen. Uiteindelijk in de metro en Gaan. Bij het uitstappen ontdekte ik dat de automaat het . Niet deed dus opnieuw uit langs een ander apparaat en daar mijn kaart uit te checkt.  Op centraal weer naar het toilet. Daarna wachten op Chris onder de lampen.  Gelukkig duurde dat niet lang en konden we nadat we elkaars mondkapjes hadden bewonderd de tram naar Scheveningen nemen.  

Daar aangekomen zijn we meteen naar het museum beelden aan zee gelopen. Wat erg gemakkelijk te vinden was. Bij aankomst hoefden we alleen maar onze Museumpas te scannen en konden we het museum in. Zeg je Chris en Harry zeg je taart, dus zijn we eerst buiten op het terras. Toen het nog droog was, gaan zitten, met thee en een taartje. Het woord taartje is een groot woord, het was  eerder een grote koek met appelvulling. Ondanks het houten vorkje, de plastic verpakking was hij heerlijk. 

Hierna zijn we naar het museum gegaan, prachtige beelden die we niet echt begrepen. We zagen in sommige beelden obsceniteiten die een ander denk ik niet zou zien. De naam mensbeeld mensbeest dekte voor ons de lading wel degelijk. 

Pas nadat we de film met uitleg hadden gezien begrepen we het helemaal maar haalde niets af van ons oordeel. De beelden buiten waren leuk maar nog dezelfde collectie als altijd dus dat was voor Chris nieuw voor mij oud. Maar we hebben genoten.

Daarna het strand op waar de grappige poppetjes staan, in een café zitten lunchen, om daarna een film uit te zoeken die we wilden zien in Pathé. Ava. Leve mijn vele wandel kilometers we konden gratis de film in. 

We hebben eerst nog langs de pier gewandeld en genoten van het uitzicht, heerlijk lopen kletsen en genieten van de zee en de luchten die we zagen.

De film was een goede film met wel veel geweld maar ach dat konden wij aan.Na de film uit eten bij Humphrey. Zoals altijd lekker en meer dan genoeg.  Na het eten terug naar het station

Op Centraal afscheid genomen op gepaste afstand waarna we allebei weer ons eigen weg gingen. Christian rechtstreeks zoals een goede reiziger doet... ik met de bekende omweg.

Liep het perron op van de bussen, niet handig, dus weer eens goed kijken, logisch verstand gebruiken, en naar beneden gelopen om te zien dat ik een perron ernaast moest hebben, dus weer de trap op  maar nu de goede. Chris had gezegd lijn 4, gelukkig zag ik dat het lijn 3 was.. dus het kwam goed.. al had ik een last van mijn darmen ineens. maar ja dan moet je het toch daar laten waar het hoort.. en hopen dat je zowel de auto als thuis haalt. en dat is gelukt... 

wat een mooie dag deze dag voor herhaling vatbaar















Geen opmerkingen:

Een reactie posten