vrijdag 14 augustus 2020

krijg nou wat....




Geachte heer/mevrouw,

 

Regelmatig lopen onze inspecteurs door het complex waar u een woning huurt. Helaas is er geconstateerd dat er in de algemene ruimte enkele persoonlijke eigendommen zijn gestald. Wij berichten u hierover als volgt.

 

Conform artikel 13.1 van de algemene bepalingen behorende bij uw huurovereenkomst is het niet toegestaan dat gemeenschappelijke ruimten, zoals de galerij, worden gebruikt als opslagplaats, mede met het oog op calamiteiten.

 

Conform deze regels is het niet toegestaan om persoonlijke eigendommen in de algemene ruimte te plaatsen en/of houden. Wij verzoeken u dan ook vriendelijk om deze spullen te verwijderen. Tevens benadrukken wij dat het ook gaat om deurmatten, plantjes en dergelijke.

 

Op maandag kreeg ik ineens deze mail binnen via mijn postbus.... ik lees dit en denk WAT?????????????? hoezo..

Maar aangezien ik mezelf ken , laat ik het eerst even bezinken, het liefst zou ik ze meteen een boze mail sturen dat ze op moeten houden met dit soort praktijken.. ( het is niet de  eerste keer dat er een mail komt op deze manier.. ooit kwam er een mail dat we onze ramen aan de galerij moesten wassen omdat het er niet uit zag voor de buurt..)... men zwijgt over de ramen aan de kant van de sloot omdat men weet dat we daar niet bij kunnen komen en ze dan zelf voor een glazen wasser moeten zorgen... dus het mes snijd aan 1 kant.. en wel de kant van de verhuurder.

Dus ik heb het laten bezinken.. ik heb net als mijn buuf een matje liggen, dat ding ligt er inmiddels al 10 jaar als het niet langer is,  men kan gewoon over het matje lopen, de mensen die wel eens bij mij zijn geweest weten dat het een rubberen matje is wat niets voorstelt. 

Ik heb me onderweg uit Groningen afgevraagd waarom ik hier zo door geraakt ben, want dat is niet eens nodig, pak dat matje op, en klaar geen gedoe, toch klopte het niet.. al nadenken kwam ik tot de conclusie dat het niet gaat om de matjes etc maar om iets heel anders. namelijk er staat al heel lang een oud wit bed in onze hal, die is achtergelaten door iemand die is verhuisd, niet door ons , aangezien ze die waarschijnlijk niet meer kunnen bereiken willen ze hun gram halen op de bewoners van nu

Met elkaar hebben we het namelijk, zeker op het rijtje waar ik zit, prima naar ons zin. en genieten veel, we lachen ook heel wat af steeds, dus het is bijzonder en zeker gezellig met elkaar.

In de avond toen ik thuis was, stond ik even te praten met de buren over deze brief en waar het vooral om ging is dat ze dus iedereen aanschrijven, maar vooral de toon in de brief.. die niet prettig is.

Dus ik besloot dinsdagochtend maar eens te bellen, wat dit voor onzin is zon brief, omdat het mij niet aanstaat, maar wat we vooral niet aanstaat is dat ze het niet even persoonlijk doen, dus spreek de mensen aan hierop en dan dat er inspecteurs rondlopen om te kijken of er iets niet klopt en ze de bewoners hierop aan kunnen spreken vind ik helemaal een enge gedachte.. ik hou daar niet van
laat mensen leven zoals ze willen leven.

Het telefoontje verliep zoals te verwachten was, de dame in kwestie wist even niet over welke brief het ging, wat me niet verbaasd, de brief lezende bedacht ik me al dat dit is in een vlaag van waanzin geschreven, dat kan niet anders, snel het betreffende punt opgezocht en ja ik kan er mee slaan, dus pats dat gaan we doen.

Dus toen ik haar had uitgelegd over welke brief het ging, werd mijn  veronderstelling bewezen, ze moest heel lang nadenken, en zoeken in haar mail, totdat ze het vond.. ja toen kon ze wat.. maar niet dat wat ze moest doen.. Haar reactie u reageert wel heel emotioneel.. schoot zo in het verkeerde keelgat, dat ik er bijna in stikte.. hadden ze mazzel, dan hadden ze 1 bewoner minder met een matje voor de deur..., maar die lol gunde ik ze echt niet.. no way..

Dus de reactie nee, als u het geven van een uitleg waarom dit soort mailtjes niet op prijs worden gesteld met emotioneel, dan denk ik dat we op een heel ander taallevel leven, dan zullen we hoe dan ook elkaar niet begrijpen.  Ik wil best een poging wagen om het aan u duidelijk te maken waarom dit soort mailtjes niet gewaardeerd worden, punt 1, onze controleurs lopen regelmatig door het pand.... dat komt heel erg akelig over alsof men in diepste geheim controleert of men zich wel aan de regels houden, anders gaan we ze aan geven. doet mij denken aan een periode uit de geschiedenis die we volgens mij niet nader hoeven toe te lichten.. of begrijpt u niet waar ik het over heb.
 
2. het meteen schermen met die ene regel waar we volgens u niet aan voldoen,  maar in het reglement staat nergens iets over deurmatjes wel over vuilniszakken, en daar ben ik het mee eens, dat kan niet, dat gaat stinken, maar deurmatjes wilt u mij aanwijzen waar dit staat ik kan het niet vinden, of over plantjes.. als het als regel zou zijn dat het heeft te maken met brandveiligheid, vluchtroutes kan ik me dat voorstellen met die bloembakjes maar een matje? 
 
3. als u zich dan toch zo druk maakt over de veiligheid wat dacht u van de vlucht trap die eindigt op de eerste etage, als daar brand is, kunnen we niet eens vluchten.. omdat die weg afgeschermd is, dan moeten we allemaal vanaf 1 hoog springen, op de auto's die er staan.. of op de door u zo mooi en vakkundig geplaatste bloembak van stevig en hard beton, of de verkeerspaal. en wat dacht u van onze  ouden van dagen, die komen toch nooit goed terecht....  
 
4. de brief is aan iedereen gericht, maar aan de onderkant staat dan dat de brief alleen voor die persoon is die dit treft.. bel dan, als u toch loopt te controleren even bij een huis aan en zeg het, of gooi en briefje in de bus.... en als men dat niet durft, dan schrijft u een brief aan de persoon in kwestie.. net zo handig en dat scheelt een hoop papier en postzegels.... 

Nadat ik dit even subtiel had verteld, werd het even stil.. en de dame in  kwestie zei als antwoord,  nou daar kunnen we niet aan beginnen hoor , iedereen persoonlijk benaderen.

Ik heb gezucht, dacht van domheid kan je niet winnen, en zeker niet van iemand die weinig empathisch vermogen heeft.. dus heb ik maar afgesloten met de volgende zinnen, dat ik begrijp dat haar standpunt anders is dan de mijne dat we niet nader tot elkaar komen en dat dat prima is, maar dat ik in de toekomst geen algemene mail meer wens te ontvangen over dit soort kwesties tenzij ze me aangaan.

Het was even stil op het kantoor, waarbij ik  met mijn liefste stem haar heb gegroet en heb afgesloten.. 
het levert niets op denk ik maar ach ik  een blogje is zo geschreven

Het word tijd dat de vakantie voorbij is denk ik... al hoewel dit kan wat mij betreft nog  maanden duren. heerlijk dat lummelen en niet je bed uit hoeven alleen voor de sanitaire stops.. en daarna weer heerlijk in je bed te kunnen gaan liggen en doezelen.. een feestje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten