woensdag 19 augustus 2020

hmm toch weer nat...

 Nee ik heb geen metamorfose onder gaan als je deze foto ziet, dit ben ik niet, even voor de duidelijkheid.. hier kan ik niet aan tippen en ik denk nooit aan tippen. Al denkt deze foto wel de lading van deze blog.

 Maandagavond voordat ik naar de Kb ging, bedacht ik me, wat heerlijk een keer geen droge kleren mee, het weer is er niet na dat we met water gaan lopen klieren.. dus gewoon lekker sporten.

Buienradar voorspelde een klein buitje zo rond 20.45, even onbetrouwbaar als vroeger Jan Pelleboer, bleek nu, maar goed dat terzijde. Jan wist het weer altijd zo goed te voorspellen dat een jaar later het uitkwam op dezelfde datum, alleen wisten we dat toen nog niet...

Dus ik ging opgewekt naar de les, wat ik altijd heb al dan niet met water.

Bij aankomst kregen we de vraag binnen of buiten, de keus was snel gemaakt, buiten natuurlijk, want binnen is het benauwd en veel te warm, dus we gingen met onze spullen naar buiten. 

Wat achteraf ook maar goed was want we hadden een erg grote groep.

De warming up was zoals altijd, rennen in allerlei variaties.. daarna begon de les.

Het begon heel eenvoudig met gewoon een swing, dat was goed te doen maar 45 sec. daarna de squat met gewicht natuurlijk ook maar 45 sec. en daarna alles nog een keer 60 sec. dit klinkt altijd als heel weinig maar geloof me het is loei zwaar.... en je bent kapot na die tijd.

Maar ik laat me dan niet kennen , ik ga stug door, alsof er niets aan de hand is.. daarna kwam de hel die elke keer weer komt, zolang we buiten zijn, dan moeten we ineens weer die half km lopen met een kb boven ons hoofd en lunchen.. dat is de hel.. dat is niet te doen.. het is afzien.. daarna de kb voor je borst.. wederom die ellendige halve km. kortom je benen staan op ploffen.. vreselijk.

 Ineens begon het toch te regenen niet echt een stevige bui maar zon miezerige regen, waar je eigenlijk niets van merkt maar je word er zeiknat van.... kortom wederom nat  naar huis..  het is niet anders, maar het gekke is het maakt ook meteen dat je veel meer verbroederd bent met elkaar.

Daarna kregen we de snach dat hield in dat we dus 15 keer per kant de kb vanaf de grond naar boven moeten trekken, ik met 16, zowel links als rechts en juist.. dat 3 rondes.

twee rondes de burpees. van een minuut.. en daarna nog de stift leg deadlift.. of hoe dat ook mag heten.

Uiteindelijk werd de les afgesloten met rennen twee rondjes  met elkaar dat is goed te doen altijd, dat is wel lekker als je de spieren van je benen nog weer een keer los kan maken om zo te voorkomen dat je spierpijn hebt aan het begin van de avond.. maar de volgende dag is het altijd erger..

Daarna met elkaar aan de thee, de les afgesloten en het was wederom genieten met een grote g.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten