zaterdag 22 augustus 2020

Kasteel Nijenhuis( dependance Fundatie)

 Soms is het zo simpel om het ene met het andere te combineren, ik wilde graag Susan nog even zien voordat het geweld weer losbarst van teveel leuke dingen en te weinig tijd, ik wilde mijn moeder nog even zien, tevens wilde ik het Groninger Museum gaan bezoeken... kortom nog veel dingen die ik wil gaan doen maar hoe dat te regelen lijkt soms eenvoudiger dan je bedenken kan

Susan en ik waren aan het bellen en besloten dat het misschien handig was om elkaar halverwege te ontmoeten zodat we samen nog even wat tijd hadden, ook om alvast wat te bedenken voor het voorjaar, we denken beiden dat het buitenland er dan nog niet inzit.. dus we moeten nog even zien hoe en wat, maar dan kunnen we alvast wel brainstormen over wat we graag willen doen in het voorjaar.

Terwijl we zo zaten te praten vertelde ik dat ik vrijdags naar mijn moeder zou gaan, waarop Susan meteen zei, kunnen we dan niet afspreken ergens halverwege..  dus dat was even zoeken voor ons, maar we kwamen al snel op Zwolle, waar Susan jaren heeft gewoond en waar ik ook de nodige voetstappen heb liggen, en ook slaap uren bij Susan omdat het leven soms wat te zwaar was of dat een gebroken hart wel heel erg moeilijk leek te helen. kortom daar lag aardig wat geschiedenis van ons.

De Fundatie had geen bijzondere tentoonstelling maar al pratend kwamen we op Kasteel Nijenhuis, een dependance van de Fundatie, waar ze een prachtige beeldentuin hebben maar waar ze ook mooie expositie hebben, althans ik denk dat Susan daar meer van geniet dan ik, maar ik ga voor de beelden.

Terwijl we zo aan het kijken waren wat er zoal was en wat we moesten met de auto etc. ontdekte ik dat je ook voor de lunch een picknick mand kunt halen.. en dus ergens in de beelden tuin kunt gaan zitten picknicken op een kleed, kortom Susan was meteen om, ik twijfelde nog wat in verband met het weer, dacht als het regent zit je daar in het natte gras je best te doen om leuk te zijn, maar toch besloten om het wel te doen.  We nemen wel een paraplu mee. 

Vrijdagochtend om 10 uur stapte ik in de auto om te vertrekken naar Heino waar het kasteel ligt, we hadden afgesproken bij het station waarna we samen door het bos gingen wandelen, slechts 1, 5 km,  dat kon er nog wel bij na de 12 km van donderdag, in de stromende regen,  zodat we ook wat frisse lucht en aan onze conditie konden werken.. wel dom leve de hooikoorts.. tussen bomen en grassen.. tel uit je winst.

Keurig op tijd bij met station om samen zoals wij dachten door het bos te gaan wandelen naar het kasteel... helaas bleek de route anders we liepen zwoegen over een weg in de gloeiende zon... het is niet anders dacht ik meteen . We zullen het er mee moeten doen. 

Bij aankomst leve de museumkaart, spaarden we 21 euro uit. Met ons picknick Mand gingen we naar een prachtig grasveld om daar te gaan  zitten te picknicken.  Heerlijke broodjes en sapjes genieten. Daarna stick to the plan, eerst de mand terug gebracht om daarna samen de beelden tuin te bezoeken erg leuk ind. Het was een prachtige collectie van beelden uit alle tijden. Veel figuratieve kunst mooi. Van sommige beelden kon ik geen genoeg krijgen. 

Op bepaalde kunstwerken mocht je klimmen dus dat heb ik ook gedaan. In de tuin kun je uren doorbrengen en genieten. Daarna het kasteel in, prachtig klein kasteeltje met mooie dingen zowel oude kunst objecten als moderne een mooie afwisseling. Rond 17.00 zijn we weer naar de auto gelopen, via de prachtige weg geen schaduw wel veel zon. .. afscheid genomen. Van Susan en op weg naar mijn moeder... een toeristische tocht langs plekken waar voetstappen liggen maar waar ik niet meer aan denk.. kortom het schoot niet op. 

Bij moeders thuis is thuiskomen en genieten . Heerlijk gegeten en bij gekletst thuiskomen bij je moeder is toch echt wel THUISKOMEN al verlang ik altijd terug naar mijn eigen huisje  














Geen opmerkingen:

Een reactie posten