vrijdag 7 augustus 2020

water water water..

Donderdagavond hadden we de buik en de cross van hem wiens naam we niet meer noemen, zoals ik al eerder schreef in een blok, al heeft hij met deze les veel goed gemaakt.Hoe enthousiaster ik word, des te sneller zal zijn naam weer in mijn blog verschijnen...

De buik was een hel,  we kregen de opdracht 10 sit ups, 20 legraisers en 30 sec plank, of het was een andere variatie dat zou kunnen, maar ach dat maakt niet uit, we moesten 6 minuten werken, dan kregen we weer 3 nieuwe oefeningen die we moesten doen voordat we weer de volgende 3 kregen.. het waren leuke dingen al vond ik bij een aantal het erg lastig, de leg raisers voel ik vooral in mijn benen en niet in mijn buik, maar dat schijnt normaal te zijn, de buikspieren schijnen door te lopen in de benen.. dus ach kennelijk train ik ze dan wel goed

Daarna kwam de cross xxl.. en ik moet zeggen vond hem origineel bedacht en dat het niet goed kan gaan dat is wel duidelijk, de eerst opdracht was, we  waren in twee teams,  en  terwijl de 1 met een spons water liep, ging de groep in een squat staan, dit moesten we volhouden totdat we zelf moesten rennen.

Wonderlijk dat we de eerste ronde zo goed deden, zonder streken of wat dan ook..  maar goed de groep die verloor die moest een opdracht doen van de andere.. dus natuurlijk kwamen de burpees om de hoek, ook de manmakers, zoals al eerder beschreven, of de burpees achterwaarts, werden al genoemd, maar we besloten de burpees te doen, en wel met de hele groep, zo sportief zijn we dan wel weer.

de tweede ronde moesten we de kb recht voor ons houden en dan is 12 of 16 kilo best zwaar.. maar goed..  deze ronde ging ook nog wel aardig serieus,al moet ik zeggen dat ik toch stiekem tijdens het rennen water uit de spons verloor dat per ongeluk op onze Benjamin junior terecht kwam..  maar dat kan iedereen overkomen maar toen besloot het andere team , het water uit onze bak stiekem bij hun bak te gooien..  , de eerlijkheid gebied me dat ze dit wel eerlijk zeiden, dat wel.. maar toch...gevolg de oorlog brak uit... dat lieten we niet op ons zitten... we hebben braaf onze opdracht gedaan.

Ronde 3, de ene moest weer rennen met een spons met water naar de bak. de anderen deden kb swing.
Daar ging het echt mis.. ik liep als eerste, en rende de longen uit mijn lijf, aangekomen bij onze bak van het team waar ik in zat. bleek dat de benjamin junior,  dat niet kon hebben, en die kneep een volledige spons met water over mij heen. dus ik draai me om, en ook hij krijgt een natte spons in zijn nek..
Daarna werd het een waar water ballet...  tussen de teams... en we zeiden al, goh.. dat we het 3 rondes vol hebben gehouden zonder gedoe best knap.. maar de lol en de toon was gezet.

Daarna kregen we de opdracht om  de winkel van sinkel te gaan spelen, dat hield in dat we konden kiezen uit een aantal oefeningen, waarmee we munten konden verdienen, voor een x aantal munten konden we dan iets halen uit de winkel, en daarmee de anderen aan pakken en nat maken.

Aangezien er tussen Benjamin junior en mij al wat was voorgevallen, was het niet gek dat ik meteen een hele natte spons in mijn nek kreeg terwijl ik  in plank lag 80 secondes, ik laat me niet kennen, en dacht alleen maar  mijn tijd komt wel, ik spaar gewoon door, ik doe gewoon alles 80 secondes, dat gaat sneller dan kb swing etc... gewoon zorgen dat je veel muntjes hebt zodat je met veel sponsen junior aan kan pakken.

op een gegeven moment kreeg ik ook nog een lading water van Yvon over me heen, die heb ik nog even terug gepakt met een spons die ik tergend langzaam uitkneep boven haar terwijl ze plank stond, schuine plank wel te verstaan, dus ze had mazzel het liep zelfs in haar oor, die heeft nog lang nagenoten van deze dag...

Kortom we waren fanatiek.. en vooral omdat we tussendoor steeds verder gingen met elkaar nat maken, tuurlijk speelden sommigen vals, maar dat is ook het leuke, dat maakt het extra leuk..

Het werd met recht een waterballet waarbij, die gene wiens naam we niet noemen, ook aan de beurt kwam, ik sprak af met junior, dat we samen hem eens in het water zouden doen met een behoorlijk natte spons.. dikke lol.... dus ik liep naar Marco toe en ja hoor ik kneep mijn spons leeg en meteen kreeg ik de volle laag in mijn nek van junior.. die vertrouw ik dus ook niet meer.

Aan het einde van de avond heb ik hem nog wel even terug gepakt, nadat ik gecontroleerd had of zijn bidons leeg waren, heb ik de mijne maar eens liefdevol over zijn hoofd uitgegoten,, en natuurlijk in zijn nek.. het water kwam op plekken waar men het kan verwachten.. en het was warm water doordat het steeds in de zon had gestaan..... ook hij heeft zijn portie wel gehad

Na hard werken en veel lol, was het tijd, het water was niet op, maar iedereen was tot op de draad nat,  daarna samen opruimen met elkaar.

Aan de thee samen, daarna iedereen naar huis, aangezien ik het al zag aankomen had ik al droge kleren in mijn auto gelegd en heb me dus nog even omgekleed, het was heerlijk deze les.. gewoon klieren en genieten van de lol samen... dat maakt het sporten in deze groep juist weer extra leuk..

toch krijg ik wel het gevoel dat ik natter was dan alle anderen. of is misschien verbeelding..







Geen opmerkingen:

Een reactie posten