zondag 31 mei 2020

opruimen handje uitsteken


Vrijdag nadat ik mijn uren had gesleten achter de Zoom, maar tussendoor toch maar boodschappen had gedaan, omdat ik dacht er komt toch geen kind, en dat klopt helemaal er is geen kind te bekennen, dus tja wat moet je dan, nou niks dus.. dan maar gewoon mijn ding doen

Het vroege opstaan wegens iets wat kennelijk van metaal heel hard moest worden neergegooid of zo, maakte dat de dag meteen productief begon, ik heb meteen het toilet en de badkamer maar schoongemaakt, ik had dat maandag al gedaan maar aangezien ik bezoek krijg zondag van vrienden die ik veel te lang niet heb gezien is het wel zo fijn dat het toilet schoon is.

Dus  ik had een rustige ochtend op het gebied van werken,  het was relaxt, al wist ik de hoos komt aan het einde van de middag, dan is de death line bereikt en moeten alle opdrachten ingeleverd zijn, en dat komt dan pas binnen.. Heel frustrerend zeker omdat ik altijd van mening ben als ik het nu heb opgelost dan is het weg... en dat is ook vaak zo.. maar helaas  houd dat in dat ik vaak nog op vrijdagavond aan het werk ben.. maar ach daar tegenover doe ik het wat rustiger aan in de week..

Nadat de tijd voorbij was ben ik rustig naar school gegaan, even mijn lokaal bezocht en ja hoor de statieven waren weer terug, hoe en waarvandaan geen idee.. ze lagen er weer, vind ik dan zo bijzonder.. iemand leent het, en legt het terug maar zegt niet even dat diegene het is geweest. vind ik gek, maar kan ook aan mij liggen.

Mijn collega en maatje van de techniek vroeg mij maandag of ik kon helpen met opruimen, dat hadden we samen 10 jaar geleden ook gedaan, en dat was naast heel productief heel erg leuk ook, dus dat hadden we afgesproken omdat te doen. Ideaal vond ik..
Ik was er keurig op tijd en dus samen de zooi wegdoen, het ging als een razende, maar wat gooi je veel weg uiteindelijk, vraag me niet waarom maar je gooit een hoop weg.. waarvan je denkt waarom is dat ooit gekocht.. het maakt je ook bewust van hoeveel zooi je bewaart, hoeveel spullen je niet gebruikt maar bewaard omdat je denkt wie weet  etc. heel bijzonder.

Daarna de nodige boodschappen gedaan voor het weekeinde, even langs de Aldi, voor de dingen die ik nog moest halen maar nog niet had kunnen krijgen bij de Liddle,   door naar de bloemenkraam voor prachtige tulpen, diep rood om daarna lekker naar huis te gaan om daar dus in de storm van het nakijken te gaan liggen  dobberen.. het is een helse klus altijd maar ook zo leuk om die filmpjes te zien,  zo ontroerend ook maar ook soms verdrietig, het raakt me waar kinderen mee bezig zijn, het onderwerp was komkommernieuws. ze moesten van kosteloos materiaal  twee poppenkast poppen maken  en daarmee komkommer nieuws spelen..  geniale dingen gezien variĆ«rend  van corona nieuws tot aan aliens die op de aarde kwamen, poppen van pakken melk, tot plastic boterhamzakjes, etc... geniaal en zo mooi gedaan prachtig

dat afgehandeld en we zouden kunnen stellen dat  dat ook opgeruimd is .. het weekeinde kan beginnen

Dat dacht ik ook, maar bij thuiskomst bleek er een prachtige bos witte lelie's aan mijn deur te hangen...  zal ik dan toch een stille aanbidder hebben.. er stond geen naam bij. dus ik heb geen idee.. maar ben er blij mee.... erg blij mee zelfs




Geen opmerkingen:

Een reactie posten