woensdag 27 mei 2020

Hordeur en opa Jopie filmpjes



noem het ijdelheid, of wat dan ook.. maar ik was mijn hor deur in de keuken zat.. hij was oud, zat onder de verf en was gewoon vies.. dus ik vond dat er een nieuwe moest komen.

Dat gaat dan snel voor mij, ik bedenk dat, zie een hordeur staan in de folder van de Lidle  en bedenk me. dat gaan we dus aanschaffen. gemeten, hij moet passen, niks te groot maar precies goed.
Er moesten nog wat nieuwe dingen in de deurpost gemaakt worden, dus dat zou moeten lukken en dat zou ik echt moeten kunnen dacht ik..

Tot dusver geen verkeerde gedachten. de hordeur dus besteld en gedacht dat kan ik, het pak kwam binnen, ik keek en ik kreeg het  Spaans benauwd.. dat ging niet. dat kan ik niet.. dat lukt niet ik weet het.. ik zie de beschrijving.. en hoe duidelijk ook. ik kijk. ik staar, vouw het op, leg het terug in de doos, sluit de doos en leg de doos weg.. zo opgelost..

helaas zo werkt het dus niet echt.... kortom gelukkig is mijn geliefde handige buurman en oud mentorleerling altijd  bereid mij te helpen zodat ik dat was ik nodig heb toch voor elkaar krijg.

We spraken af voor de zaterdag maar helaas kwam er wat tussen waardoor hij moest afzeggen, geen probleem dan doen we het gewoon op de zondagmiddag. .in de ochtend had ik al gesport dus dat was geen probleem leek me.. net zo handig.

Omdat mijn buurman toch niet kwam had ik mooi tijd om 3 filmpjes op te nemen van Opa Jopie, dit ter vermaak voor de leerlingen.  daarin legt Opa Jopie op zijn eigen wijze uit wat hij van de opdracht vind, maar ook zo vaag en zo bijzonder dat ze het niet begrijpen maar wel heel veel lol hebben... zelfs zijn Groningse tongval kunnen de leerlingen volgen..

Daarnaast maak ik tegenwoordig ook een filmpje waarbij ik de opdracht uitleg alsof ik voor de klas sta, ik moet nog even wat filmpjes updaten.. maar het zou mooi zijn als ik bij elke opdracht dit on line is gegeven, een opa Jopie versie heb en een versie van  mijzelf zodat als ik een keer ziek ben of weg ben ik deze filmpjes on line kan knallen, met de opdracht en dat ze gewoon kunnen door werken. lijkt me prachtig.

Woensdagmiddag kwam mijn buurman en oud mentorleerling bij mij en we hebben samen de deur in elkaar gezet, okey even duidelijk hij deed het werk ik zat nonchalant intelligent te kijken alsof ik het allemaal begreep, maar was een handige hulp,  ik zei veel, ik keek en zei heel vaak. ik had dit niet gekund, mede omdat ik niet zo handig ben soms, maar zeker niet dat geduld van meten, zagen, passen, meten dan alles mooi erin doen etc. ik kan dat gewoon niet... ik heb na 10 minuten er genoeg van en wil dat ding dan alleen maar over het balkon gooien en weg doen.. maar ja dat werkt niet altijd.. dus ik was super blij dat hij wilde helpen en dat het gelukt is..

Ik ben er blij met het resultaat, het is nu af..
nog 1 project te gaan dan is het huis helemaal in stijl en past het weer zoals een huis mij moet passen 


Ik probeerde een filmpje  hier te plaatsen maar helaas lukte dat niet

en zie hier het resultaat van de nieuwe hordeur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten