donderdag 7 mei 2020

mondkapjes..... ?

Ja ik heb eentje, bedacht me dat het waarschijnlijk echt moet, je draagt hem niet voor jezelf maar je draagt hem voor je medemens denk ik.. want als jij ziek bent kan jij het niet door middel van niezen etc verspreiden.. Dat was voor mij wel een eyeopener.. dat je deze dingen dus draagt omdat je een ander niet wil besmetten.. niet omdat jij niet besmet wil worden.. De regel was in China, ben je verkouden draag je een mondkapje.. ideaal.. al denk ik dat mensen hem ook zullen kopen om om zich zelf te beschermen tegen welke virus dan ook.

Ze worden wel steeds modieuzer zie ik,  een mooie zwarte zou mijn niet misstaan denk ik.. past bij mijn outfit..

Toch komt bij mij de gruwelijke gedachte op.... het is eigenlijk de ultieme mogelijkheid om een bankoverval te plegen, die zijn nu wel dicht, maar ze gaan open ooit.. en dan.. tja in een maatschappij waar je een mondkapje moet dragen.. en dan ook nog een pet op tegen de zon, of wat dan ook... je kan daar altijd wel een reden voor bedenken waarom je een pet op moet... je handschoentjes aan hebt omdat je  geen  virus hoopt op te lopen als je ergens met je handen aan zit.. en zie daar.. de moderne bankovervaller is gedekt.. als je een muts op doet zit je helemaal goed natuurlijk..  dan kun je die ook nog over ja haar trekken, als je dat hebt, en dat hebben we natuurlijk nu wel maar kan je dan ook mooi wegwerken..  dus je bent gedekt., zeker als je opgaat in een menigte die allemaal een muts en een mondkapje dragen, je handschoenen gooi je stiekem weg in een prullenbak en zie daar het is geregeld. je bent ineens rijk, je hebt je zelf gecamoufleerd met toestemming van de overheid...

Of is dit nu echt een zieke gedachte zo van mij..

Wel vind ik het bijzonder. je ziet overal geen bivakmutsen, om maar te zwijgen over de wet die een Boerka of Nikab, integraalhelmen etc.. ik ga daar mijn vingers niet aan branden wat ik er van vind.. maar in feite... bied nu het mondkapje een mooi alternatief om toch wel dat te bedekken wat je wilt bedekken, tel daar nogmaals een pet of muts bij.... en klaar ben je..  alles geregeld en opgelost

Was het nou niet dat de partij van een zekere meneer het hardst riep om mondkapjes die nog harder riep dat de Boerka en Nikab verboden moesten worden in het straatbeeld. of is dit iets wat ik verkeerd heb onthouden.

En ja ik zal het maar bekennen, ik heb ook mondkapjes besteld..  3 stuks. zwart.. voor de verandering..  wilde toch een keer wat anders.... dacht er nog aan om te vragen of ze een nep sigaret er op konden maken maar dat moet ik misschien maar zelf doen. of een kusje of zo iets.. of Dracula tanden. etc...  maar dat is iets waar ik me nog over kan buigen en bezinnen .. .. dat gaat vast wel goed komen.

Ik weet ook dat in bepaalde landen het straks verplicht zal zijn om in het openbaar vervoer een mondkapje te dragen... dus  ik ga er van uit,mocht ik deze zomer, naar Berlijn en/of London kunnen dat ik ze dan wel nodig zal hebben. en ach anders zijn ze leuk voor in de lessen, om daar leuke toneelstukjes mee te laten maken..  

Maar om eerlijk te zijn.... ik vraag me af of dit nou echt bevorderlijk is voor een veilige samenleving..
ik ging zo even na het postkantoor om wat geld te halen.. begreep er niets van waarom iedereen ineens op de grond ging liggen... en ook niet waarom alle mensen op straat  mij vreemd aankeken, denk dat het kwam door mijn latex handschoenen.

 zo dus.. de zon scheen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten