zaterdag 30 mei 2020

rondje Alphen


Vriendin Paulien stelde voor om samen een stuk te gaan wandelen, wat mij erg leuk leek, zij is een expert op het gebied van leuke wandeling door en om Alphen dus wie ben ik om daar dan tegenin te gaan
Ze had een leuke route van 12 km en die zouden we starten bij haar huis, maar nadat we wat heen en weer hadden geappt, besloten we elkaar te ontmoeten bij het ziekenhuis, dus we liepen eerst allebei een stukje in ons eentje en dan zouden we samen verder lopen, ik zou haar weer afzetten bij haar huis, en dan zelf terug lopen naar mijn eigen huis..  dat leek ons een goed idee en plan

Dus nadat ik de hele ochtend weer mooi had zitten te wachten op een zoomer die niet kwam, om de tijd te doden belde een oud leerling met een vraag en dat was erg gezellig, we hebben lang zitten te praten en wat een pracht mens is dat geworden.

om 12.00 de zoom uit, snel wat eten en lopen naar het Ziekenhuis, waar ik Paulien zou ontmoeten zodat we een stuk konden lopen wat ik nog niet kende maar zij wel. ik ben gek op ontdekkingen dus dat was helemaal prima om te doen.

We zijn gelopen richting de Maximabrug om daar omhoog te gaan, richting de N11 om daarna de polder in te lopen,   heerlijk tussen de graspollen etc, wat lekker is totdat je door een pad moet lopen met brandnetels en je dus een korte broek aan hebt.. niet handig dus.. maar ach het hoort erbij.

Het was een mooie en pittige wandeling die ik zeker vaker ga doen, omdat er nog mooie te ontdekken plekken zijn, dus ik heb er zin in om ook daar weer te gaan lopen en te ontdekken.

Alphen heeft toch veel meer te bieden dan ik tot dusver heb gezien of heb begrepen dat vind ik wel weer heel mooi en uniek .

Heb wel ruzie met de Samen gezond app van mijn zorgverzekeraar, of eigenlijk met de  makers van de samen gezond app, het is zo dat ze een weekdoel hebben, je moet namelijk een x aantal minuten bewegen dan krijg je 250 punten per week,  dat gaat elke week meer worden, ze willen je uitdagen.

Ze zijn modern je kan namelijk heel mooi ook je Apple watch er aan koppelen zodat ze alles wat je doet  opslaan en dus krijg je punten als je genoeg bewogen hebt.

Echter kwam ik erachter dat als ik ging trainen, thuis dik anderhalf uur, met zware gewichten etc..  of in de sportschool dat telt hij niet. hij telt alleen de buiten dingen. dus wandelen, hardlopen en oh gruwel het fietsen... dus eigenlijk een app voor alleen maar de buiten activiteiten.. Zelfs als je buitensport, dan registreert hij dat niet, want de gps geeft aan dat je niet van je plek bent gekomen.. wat ook niet gaat nu in deze tijd. maar zo wie zo niet.. dus ik heb daar regelmatig contact met ze over, maar krijg het niet duidelijk bij ze.. dus ik geef het maar op lijkt me handiger

Al is het wel zonde, nu beweeg ik lekker veel in de buitenlucht maar weet ook dat ik dat niet altijd kan blijven doen.. dus ik vind het eigenlijk een app voor niet werkende mensen. die overdag etc kunnen fietsen en wandelen etc...  er komt vast wel een oplossing hiervoor maar dat wachten we maar af


Geen opmerkingen:

Een reactie posten