woensdag 6 mei 2020

eerste werkdag na de vakantie

Wakker worden in een totaal andere wereld voor mijn gevoel... het is gek, het voelt als vakantie maar dat is het niet.. je bent toch verplicht op te staan om om 9,00 op je mooist bereikbaar te zijn voor de leerlingen.. en dat is even wennen. is ook gek..  na een vakantie die eigenlijk geen vakantie was.. omdat je alleen maar uit kon slapen, natuurlijk ben je niet bezig met het werk van de leerlingen, al zijn er altijd leerlingen die dan toch bedenken om je vragen te stellen via mail, omdat ze vinden dat je beschikbaar moet zijn.. of ze zijn net als iedereen zich niet bewust dat het vakantie is.... dat zou kunnen.. Dit was met recht het meest bizarre meivakantie die ik tot dusver heb meegemaakt..

De dag begon om half 8 met de wekker, helaas deed de afstandsbediening het niet van de wekker. met als gevolg dat ik dus mijn bed uit moest, op zoek naar een andere batterij, die gelukkig altijd op voorraad is,  de batterij vervangen.. dat is in de ochtend niet zo gemakkelijk.. moest wel tig keer kijken naar hoe en wat. en zeker de vraag hoe zit het nu.. doe ik het wel goed... maar het is gelukt.. de wekker ging uit.. en dus kon ik meteen beginnen met de ochtend rituelen.. zoals eerst mijn kiwi, daarna de deur naar het balkon open. om zo aan de wereld, en met name aan mijn buuf te laten weten dat ik weer tot de levenden behoor.. omdat  we elkaar toch in de gaten blijven houden.. hoe dan ook, op de goede manier.. 

Het is gek, dat vroege opstaan ben er geen fan van maar merk wel dat ik wel weer behoefte had aan ritme.. gewoon dat kunnen doen wat ik moet doen ook om zo mijn eetpatroon weer in het gareel te krijgen.. al moet ik bekennen dat het me opvalt dat ik tot  dus ver niet te krap in mijn kleding ben gaan zitten. eerder zitten mijn broeken rond de taille juist wat wijder... en kan ik van xxxl via xxl en via xl naar l met trost zeggen dat ik in de m pas zonder dat het strak zit om dat gedeelte dat bij bepaalde mannen bekend staat, al drink je geen druppel bier, bierbuik...  dus het gaat ergens nog steeds goed en daar ben ik blij om..  moet er niet aan denken om terug te vallen in het oude.. 

Nadat ik tot 12.00 verplicht had zitten mooi te wezen, waar ik al heel snel zat van was, dus tussendoor maar even mijn huis gedweild, je moet het onaangename met het andere onaangename  verenigingen zodat je daarna geen onaangename dingen meer hoeft te doen.

Daarna lekker op het balkon een broodje gegeten om daarna in alle rust en kalmte te gaan hardlopen.. erg lekker om heerlijk te zijn.. het is toch wel erg fijn om te bewegen..

Daarna maar even twee filmpjes opgenomen als opa Jopie die zich verveeld voor de kids om zo de opdrachten net even wat meer kleur te geven.. ze misschien even wat laten te lachen etc.. het maakt niet uit het gaat erom dat ze weer even afleiding hebben..

daarna werk van de leerlingen nagekeken, vragen beantwoord van leerlingen..
kortom het echte leven is weer begonnen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten