maandag 4 mei 2020

prachtige wisselvalllige dag


3 mei

Gisteren had ik me voorgenomen om de wandeling die vriendin Yvonne voor mij had bedacht.. naar Aarlanderveen en dan zo door.. leek me erg leuk deze wandeling.. dus ik ben vroeg op gestaan en ben gaan lopen... en terwijl ik zo liep, kwam ik op onbekende gebieden.. die ik niet kende.. ook niet uit een vaag verleden.

Het is wel erg leuk om zo het dorp, die nooit mijn dorp zal worden te verkennen,
ik liep voor ik het wist op het golfterrein.. heerlijk te dwalen, ben een ruiterpad in geslagen en zag daar de mooiste bloemen, en natuurplaatjes.. die ik niet kende..  al dwalende kwam ik opeens uit in Berendrecht, een wijk van dit dorp, waar ook vrienden van mij wonen had nog even de gedachte dat ik  maar even voor  het raam moest gaan staan zwaaien maar besloot dat ik beter kon doorlopen. ik wilde tenslotte de 1000 kal halen.. en wat het was weet ik niet..maar het leek erop alsof mijn watch dit keer niet echt goed aan het meten was.. normaal gesproken zou ik ongeveer bij de 6 kilometer op 500 kal moeten zitten maar ik kwam nu slechts tot 375.. dus ik was erg verbaasd.. maar goed de wandeling bleef leuk.. zo ben ik gaan wandelen langs de Zegerbaan om uiteindelijk langs de weg te komen, die nu niet meer is, naar het oude politiebureau waar ik ook altijd langsreed met mijn auto toen ik nog niet beter wist zeg maar...  dus ik heb veel nieuwe dingen gezien. zo ontdekte ik ineens ook dat er nog een oud kerkhofje, een monument, bestaat vlak bij de Oudhoorse kerk.. nooit geweten, laat staan te hebben gezien.. erg leuk,... daar heb ik maar mijn salade opgegeten.

Nadat ik eindelijk op de 900 kal zat ben ik nog even een een extra stukje gaan wandelen. om te ontdekken dat ik  prachtige bloemen zag die voor mij onbekend waren, wat niet zo gek is. ben tenslotte niet zo in de bloemen. al kan ik wel de pracht er van waarderen.

4 mei



Aangezien ik vanochtend ineens bericht kreeg dat mijn grote verrassing komt.. daarover later een blogje,  heb ik mijn plannen maar gewijzigd in plaats van de te gaan hardlopen, moet tenslotte binnen blijven nu de verrassing komt..  ben ik maar weer de 1000 kal wod gaan doen..  Hij was dit keer pittiger dan de andere keren.. niet gek eigenlijk, ik heb 3 oefeningen gedaan.. alles 100 x..  maar nu was de opbouw...  ( de oefeningen die ik deed waren Burpees, lunges en push up) alles 20 keer en na 20 keer 10 kb swing en 10 clean en press links en rechts... toen ik de 100 burpees had gedaan heb ik meteen ook de 10 burpees bij de 10 x clean en press en kb swing gedaan.. ik moet zeggen de kal vlogen er af.. en dat slechts met 3 oefeningen erg lekker..
 is niks mis mee lijkt me om die even te gaan doen.. is toch zo klaar..  kijken wat het nu oplevert.. gevolg is dat ik dus morgen ga wandelen zonder me schuldig te voelen omdat ik nog niet hoef te werken.

Tevens werd ik gisteren aangenaam verrast door Anneke, ze wilde van mij twee flarden plaatsen  op haar Facebook site... eentje voor  4 mei en eentje voor 5 mei.
ze heeft de volgende gekozen voor vandaag, die van morgen zal ik bij de blog van morgen plaatsen

Nadat ik de nodige technische handelingen had volbracht kon ik gaan eten.. heerlijk gegeten..  kaasballetjes uit de airfryer omdat deze zondag een tijdje gaat logeren bij mijn moeder, die zon ding ook wel eens uit wil proberen... het is zo  leuk mijn moeder begint steeds meer bij de tijd te komen terwijl ze dat al is..
Verse witlof van de boer en een vega burger.. niet te veel gedoe zeg maar..  ideaal, en lekker
de avond stond natuurlijk in het teken van de dodenherdenking.. heel bijzonder vind ik dit.. mede omdat ik me besef dat het een hele beladen maar ook een mooie zal zijn.. 75 bevrijding en dat in de crisis tijd..  iets om echt bij stil te staan.... voor nu en voor altijd

Nog wel even de intensieve training van Elsbeth gevolgd.. ach voor de fun en omdat het zo gezellig is met elkaar. waarom niet denk ik dan altijd
Kortom het was een mooie en sportieve dag 4 mei.. het voelt ergens ook als een bevrijding..




  

 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten