zondag 24 mei 2020

Goedemorgen..of zo


Terwijl ik nog worstel met het wel of niet mijn bed verlaten... het was laat vrijdagnacht.. niet zo zeer laat in bed dan wel laat gaan slapen. De serie van Hollywood op Netflix afgekeken, mooie serie, over jongen mensen die in een droom geloven en er voor gaan. Wat een vechtlust zit er in deze serie.... donkere mensen die voor hun rechten opkomen, die vechten, die gaan staan maar op een prachtige manier. en dan de donkere jongen die besluit bij de uitreiking van de Oskars.. samen met zijn vriend, hand in hand, aan te komen....  ondanks dat ze beiden weten dat hun carrière waarschijnlijk voorbij is..  toch gaan en gewoon staan voor je recht van iemand te houden, ondanks kleur ras etc.. prachtig..  ik hou daar van..

Brengt met terug in London waar ik een film zag waarin  prachtige jongen mensen in Georgië voor hun rechten gingen. ze vielen op mensen van hetzelfde geslacht... Ze stonden Proud en sterk te zijn, gingen de mars houden,. werden uitgescholden, werden bespuugd, maar ze gingen. ze wisten wat er ging komen.. maar geloofden in zichzelf en in hun liefde... ondanks dat het een gruwelijk bloedbad werd.. stonden ze voor zichzelf en hun liefde.. Prachtig deze Regenboogmensen..  die zijn zoveel sterker dan al die anderen die alleen hun angst met geweld kunnen toepassen, terwijl juist met liefde, kracht en trots.. je zoveel meer kan bereiken soms..  antwoord op geweld ( vaak gevolg van angst) is liefde.
tot zover  de EO kant van deze dag.  het is wel weer genoeg.

terug naar het verhaal.
Terwijl ik me dus uit mijn bed worstel, bedenk ik me dat het wel handig is om de matrashoes, de bescherming voor je matras maar eens moet gaan wassen, dus dat moet eerst nog even onder zowel het  dekje al het laken worden gehaald..  en dan de wasmachine in. dat was trouwens een echte worsteling in mijn hoofd lijkt het heel gewoon....  heel eenvoudig, maar ik vergeet dan een belangrijke schakel.. namelijk dat als je iets ergens onderaf pakt de hele bovenboel gaat verschuiven, dat wat ik wilde voorkomen, namelijk het hele bed opmaken moest ik dus wel gaan doen.. stom.. maar weer iets geleerd vandaag waarvan ik nu al weet dat ik dat vergeet en de volgende keer weer precies hetzelfde ga doen. dat kan niet anders dat is mijn  natuurlijke charme of onhandigheid wat jullie willen.

Maar goed, er waren wat appjes van vrienden die al bij de kapper waren.. ik was stom verbaasd, zo vroeg. het is záterdag denk ik dan de dag dat je mag en kan uitslapen..  en dan zit je al ver voor  dat het in mijn beleving licht is al bij de kapper...  welke kapper martelt zichzelf zo dat hij dat dan al afspraken maakt, dit zou voor mij een reden zijn om deze kapper te blokken...  maar goed.. ieder zijn lol.. ik worstelde op dat moment met die verdraaide matrasbeschermer

Nadat ik  de was had gedraaid maar weer eens gaan hardlopen, moet het echt weer opbouwen merk ik, ik doe het prima, maar ik merk ook dat ik lekkerder op mijn gewone sportschoenen loop dan op de speciale hardloop schoenen, weet niet wat dat is, misschien wel dat ik het veel gedoe vind met die schoenen aantrekken etc maar het is beter voor je lijf dat weet ik dus we blijven er op hardlopen.

Nadat mijn rondje was volbracht,  meteen maar de nodige boodschappen gedaan, moest wat spiesen halen voor een bbq volgende week zaterdag, en ook wat extra fruit, groente....  dus dat is dan ook meteen klaar. daarnaast wilde ik nieuwe theeglazen, gisteren sneuvelde er weer eentje en het zijn zulke lekkere glazen om uit te drinken. er zit veel in.. en het drinkt als een tierelier.. dus tja dat moet dan wel vervangen worden.

Nog even  naar de Leen geweest, ik wil voor in mijn lokaal een bak waarin ik de stokken etc kan neerzetten, zodat het wat strakker en wat netter is dan het nu is., Nieuwe ervaring.. je wacht buiten omdat er geen mandjes meer zijn.. gevolg.. je wacht, en wacht, en wacht nog meer.. maar na 15 minuten mocht ik naar binnen, ik wist precies wat ik wilde, dus dat was pakken, afrekenen gaan.. hooguit 5 minuten.. maar goed nu is dat geregeld. kan ik dat ook oplossen. en dan kan ik als het goed gaat.. maandag als alles geverfd is  het lokaal sluiten en tevreden achterover leunen tot de grote verhuizing aan toen


Ik vond mijn zaterdag wel weer genoeg voor nu..
dus het was klaar met dingen doen

relaxte avond met. juist LEGO Masters




Geen opmerkingen:

Een reactie posten