maandag 1 juni 2020

BBQ


Aangezien het al veel te lang is geleden dat we met de eetclub konden afspreken, vonden we het weer tijd worden om toch maar iets af te spreken, het kon weer, barbecueen buiten is nooit een probleem,  en 1.5 meter is goed te doen. dus waarom niet dachten wij.

Helaas kon onze Benjamin van de groep niet, die had een romantisch weekeinde met zijn nieuwe vriendin, wij mochten haar nog niet ontmoeten, hebben nog geen foto ontvangen dus we zijn reuze nieuwsgierig hoe ze eruit ziet maar vooral is ze lief voor onze Benjamin.


Dus al vroeg in rep in roer in de andere huizen voor te bereiden.. echter in mijn huis.. was het tot 11.00 rustig. het matras slaapt zo lekker en ligt zo lekker dat ik er uren in kan liggen.. ik slaap als een os.. zelfs het nachtelijk ontwaken wegens sanitaire behoeftes is een feestje. omdat je daarna weer zo lekker op je bed kan kruipen. heel erg lekker....  en genieten, maar goed om 11.00 echt het bed uit, eerst ff rustig bijgekomen, terwijl de appjes er al weer waren van de eetgroep. dat men al druk was. ik dacht alleen maar het komt wel goed ik heb tijd. dus toen ik eindelijk uit mijn bed was, me persoonlijk had verzorgd, aangekleed etc. ben ik eerst maar eens de groente falafel spiesen gaan maken,  moet zeggen ik ben niet goed in verdelen, laat staan alles hetzelfde. dus het zijn variaties geworden, en op het laatst toch nog alleen maar een groente spies omdat de falafel op was, dus dan heb je geen keus zeg maar..
Daarna nog snel de laatste inkopen voor  zondag als vrienden Rick en Chris komen, dat betekend gebak.. want dat hoort erbij..

Toen er nog tijd over was toch besloten om even snel te gaan hardlopen, omdat het een opbouw geheel is mocht ik maar 15 minuten dus niet eens zo veel 2 kilometer maar het liep lekker, ook door het weer denk ik.. en omdat de tijden dat je loopt langer worden. ik vind 1 minuut op en 1 minuut af afschuwelijk het voelt zo tegennatuurlijk al weet ik dat het moet...

Maar goed het is dan voor ene goede zaak..

Om half 4 ben ik vertrokken naar het huis van Do en Misjel, waar Marco al stralend in de hete zon zat te wachten..,  eerst ff wat gedronken, daarna kwam Anouk met kleine Sem binnen en kon het feest beginnen,  we zijn begonnen met de vegetarische falafel spiesen, ze zijn erg lekker alleen is er 1 groot nadeel, de balletjes vallen er af, zijn eigenlijk te broos voor aan een spiesje.. maar het was wel lekker,.. daarna nog van alles  vlees voor de vleeseters, ik had dan gewoon mijn vega schijven die we ook deelden, heerlijke salade. sausjes kortom alles en nog wat, maar het was heerlijk om te eten, maar vooral gezellig.

aan het einde van de maaltijd kregen we marshmallows  met daarom heen een 2 koekjes met suiker en chocolade.. die waren zeker 10 burpees volgens Misjel ik had er 3 op en dat wist ik toen nog niet.. gelukkig kregen we burpees in de training het waren er 40.. dus het is weer verbrand.

Nadat we ons hadden voorbereid op het toetje. warme ananas met Rum en ijs..  ik drink al jaren niet meer dus ik dacht ik ga lallend naar huis in mijn auto. maar gelukkig verdampt alcohol op de bbq, dus ik hoefde me geen zorgen te maken hoop ik..  Dus ik heb er van genoten..

Nadat we vol waren gegeten, en met recht vol gegeten, gingen Marco me Anouk met Sem naar huis, die kleine moest naar bed, dus heb ik geholpen met opruimen om daarna nog met elkaar lekker te kletsen over van alles en nog wat, eigenlijk zouden we samen een spelletje gaan doen maar dat kwam er niet meer van.

Rond half 10 ben ik naar huis vertrokken, om nog te kijken naar de finale van legomasters.. en wat was die leuk, en ook heel onverwachts wat won, mede omdat ik dat stel niet als winnaars had gezien... wat ik heel mooi vond in deze show, was hoe ze met elkaar meeleefden, als iemand het even niet meer trok, dan ging er altijd wel iemand naar toe,  zelfs van de tegenpartij die dan even een bemoedigend woordje sprak, een knuffel gaf etc... gewoon goed... en leuk.. dat maakte eigenlijk wel dat iedereen een winnaar was bij dit spel.. de sportiviteit van iedereen prachtig daarom sluit ik deze blog maar af met het prachtige nummer van Claudia
die is een lied voor de verliezers




Geen opmerkingen:

Een reactie posten