donderdag 4 juni 2020

de dag voordat en de dag van HIT



Het is dinsdag als ik deze blog schrijf.. de dag voordat alles weer een beetje normaal gaat worden...  ik begin morgen weer op school, geen drama lessen geven, maar ik begin met oppassen in de pauze, daarna een paar uurtjes nog vrij en dan moet ik terug om  3 uur in een lokaal te zitten.. om te kijken of de leerlingen het goed doen en dat ze zich gedragen.

Maar eerst de mailtjes gemaakt naar leerlingen die 2 op meer opdrachten achter lopen en nog heel veel moeten doen. dus dat is veel gedoe, maar daar heb ik nu de tijd voor.

Daarna naar de fysio voor mijn nek, dit keer met droge naalden erin..  nou ik merkte niets maar die spier scheen helemaal te ontspannen dus het zal wel goed zijn.

omdat het zulk mooi weer is meteen maar een wandeling gemaakt., ik dwaal altijd van mijn route af. had in mijn hoofd ik ga via Woubrugge naar Koudekerk, maar die heb ik overgeslagen uiteindelijk vanuit mijn huiss naar de golfbaan daarover gestoken langs de zegerplas om zo naar huis te gaan. Onderweg nog een bekende tegen waar ik heerlijk mee heb staan praten, en uiteindelijk toch maar even weer mooi 9 km gelopen..

de avond was spannend ik wilde mee gaan doen aan de HIT veel vrienden van mij doen dat ook en het schijnt heel intensief en heel goed te zijn. dus, ik ben daar wel voor in. laat me proberen dacht ik .


Dus met mijn goede gedrag was ik er keurig op tijd,  spullen klaar gelegd en ik kon beginnen , het is trouwens erg lekker  in de avond met de zon.. genieten vind ik dat.. zo lekker dit weer.. wat hou ik van de seizoenen in Nederland, je kan er dan ook zo intens van genieten als het weer warm is, maar ook als het afkoelt..  maar goed de training heet HIt, is een combi tussen cross xxl en  kettle bell en heeft ook met boxen te maken, mijn god wat is dat zwoegen... ik voel me daar wel die oude man bij de Heel Holland beweegt met de stoel die dan meedoet..  maar ja ik doe het wel. dat zeker. en het is intensief..  650 cal verbrand in 60 minuten.. dat is enorm veel.. tel daarbij mijn wandeling op van deze dag..  dat waren er ook veel totaal met het normale bewegen  1400 cal verbrand deze dag dus niets te klagen

het begin deed me meteen al beseffen dat ik niet had moeten wandelen..  het was veel benenwerk, tevens was het veel gedoe met  van alles en nog wat.. kortom  ik begon al te verzuren voordat ik goed en wel op dreef was. Daarna was het werken met echt schoppen die je doet bij boxen en dan sta ik daar tussen de echte boxers die dat doen alsof het niks is, en dan ik met mijn kromme pootjes.. ik kom niet ver.. en het ritme heb ik al helemaal niet...  dus ik doe leuk mee maar of het effectief is dat betwijfel ik..
Daarna een wod van 5 rondjes,  10 push ups, 20 kb swing, helaas met een 12, en 30 situps, kijk dat begrijp ik dat kan ik.. dat doe ik dan wel.
de volgende ronde was  benen explosie.. 20 squats, 2o lunges en dan 20 jumplunges en 10 jump squats.. dit 5 rondjes. helaas heb ik er maar 4 gehaald omdat iedereen al  klaar was, maar baal dan wil het eigenlijk gewoon afmaken  maar wil ook de anderen niet laten wachten.
Daarna kregen we Sally..  met benen. voor de buik. afschuwelijk.

als toetje.. buik oefeningen eerst 10 van het ene, dan 20 30 20 10 erg lekker

voor de liefhebber Sally up Sally down
met prachtige mannen met prachtige lijven


Geen opmerkingen:

Een reactie posten