zaterdag 20 juni 2020

wat een zaterdag met een verborgen altaartje



Het grote voordeel van het alleen wonen is wel dat je kan bedenken dat ga ik doen, en je kan er met gemak van afwijken.. ook een voordeel.... je hoeft niet te overleggen ,je hoeft niet eens te zeggen dat ga ik nu doen.. je doet het gewoon.. een klein nadeel is wel dat je dus ook de akelige klusjes in huis niet kan verdelen.. in een 1 persoonshuishouden ben  je er overal van..  en je kan niemand de schuld geven als er iets weg is.. toen ik nog katten deed ik nog wel een poging om hun de schuld te geven maar dat had geen effect die lagen er duidelijk niet wakker van. ik des te meer

Kortom ik stond op in een redelijke vroeg stadium van ontwaken.. en bedacht met ineens kom laat ik meteen mijn bed verschonen. dus dat heb ik maar een gedaan...  daarna natuurlijk de was aan, en de persoonlijke verzorging van het verhaal.

Tot dusver ging mijn plan al mis, had  namelijk bedacht dat ik dit zou gaan doen op zondag.. maar mijzelf kennende veranderd de wind verander ik soms mee , niet dat ik met alle winden mee waai maar waai vaak er tegen in. meer mijn stijl.

Daarna plan 2, de wandeling, dat was niet zo moeilijk, dat kon ik doen.. maar voor ik zover was, zat ik al na te kijken, was ik al druk met  mailtjes sturen naar een aantal leerlingen over dat ze erg achter liepen met hun opdrachten etc. kortom net weer een andere slag..maar geen punt om half 12 liep ik dan toch buiten,

Ik had een route in mijn hoofd,maar ik moest nog een kaart posten voor een vriend zijn verjaardag dus tja dan maar een andere weg..  wel heerlijk gelopen, zo door de Ridderbuurt, daarna over de golfbaan, daarna richting Zegerplas om onderweg, ik heb wel tig keer gekeken of ik het goed zag, maar in een boom zag ik ineens een crucifix hangen, zie foto hieronder. ik was er echt even stil van. zomaar ergens in het bos staat een boom waarin een crucifix hangt.. in de boom zelf..  zo mooi, dus niet op de boom maar echt in het midden van de boom.. Er draait dan van alles door mijn hoofd heen, zal iemand dat op de boom hebben gemaakt en zal de boom uit zichzelf ineens op die plek zijn gaan wijken. of is dat opgehangen in een tijd waarin het verboden was om te bidden, is er iemand overleden noem maar op.. van alles gaat er door mijn hoofd, dat is niet gek. dat ben ik heel duidelijk.. ik dwaal alle kanten op.
maar goed, ik vond het bijzonder om dit te zien, nu ben ik natuurlijk benieuwd of meer Alphenaren die wandelen dit hebben gezien.. of ben ik nu de enige die door zijn vele blikken door streetart, dit ziet.. ik ben heel benieuwd

Maar goed.. rond de plas gelopen om te besluiten toch maar wat meer van het meer  te doen dan alleen maar de halve. en dus kwam ik op een andere weg,  en ja hoor ik had op de planning om ook even naar de Rijneckeboulevard te gaan om daar naar de Action te gaan, maar terwijl ik zo liep bedacht ik me dat ik net zo goed in de Ridderhof naar de Action kon gaan.. maar ook nog even langs de Aldi voor salades dus.. tja wat doe je.. je gaat naar de Aldi, dus weer een ander plan.. maar wel leuk...  onderweg kwam ik nog een paar leerlingen tegen, dus daar even mee staan praten, erg gezellig vind ik dat. het was genieten.

Terug in huis en bedenken ik moet nog wat halen bij de jumbo dus dat ook maar meteen gedaan, ik dacht dan is dat ook af. Kwam ik nog een buuf tegen en daarmee raakte ik in gesprek erg leuk en ook prachtig om wederom te ontdekken dat we toch wel het zelfde denken  erg grappig

Thuis had ik bedacht dat ik meteen zou gaan filmen de filmpjes voor de lessen en zeker nog 2 tot 3 opa jopie's  ( uiteindelijk werden dat er weer meer, het is zo leuk om die man te spelen, de filmpjes worden ook steeds grappiger.... tenminste dat vind ik )maar goed ik zag de emmer staan voor het dweilen dus wat doe ik . juist ik ga eerst mijn huis dweilen.. terwijl ik daar mee bezig ben denk ik .. ik moet toch maar even ook meteen eten, dus de salade opgegeten buiten..   en verder aan de dweil..

Terwijl ik net zit bel.. mijn buuf en vriendin had haar sleutels vergeten dus ik heb haar maar even binnen gelaten om daarna ook nog even lekker te praten op de galerij..

nog zoveel te doen zon dag als deze.. maar ach hij glipt als zand door mijn vingers. maar dat is niet erg het is tenslotte de langste dag..
even hangen voor de tv, dan ineens een mail van de KLM dat mijn vlucht naar Berlijn is om geboekt. terwijl ik toch echt om een voucher had gevraagd dus voor je het weet ben je daar mee bezig  maar ze niet kunnen bereiken..

Ook nog  de exclusieve bundel Hou me even vast in liefde,  naar de uitgeverij gebracht, hij was al lang klaar in april maar door allerlei dwalingen nu pas kunnen regelen.. maar het gaat weer een mooi bundel worden dat is op zeker

net als de nieuwe grote bundel met de titel Nu de herfst mijn zomer aanraakt.. 















Geen opmerkingen:

Een reactie posten