donderdag 18 juni 2020

Nijmeegse 4 daagse alternatief


Al jaren gedacht ik wil de 4-daagse van Nijmegen wel een keer lopen, maar nadat ik 2 jaar geleden  de voeten zag van mijn zeer gewaardeerde vriendin en collega Laura, en de ravage die de 4 daagse aanricht, heb ik maar besloten om dit idee maar te laten varen

Zeker toen ik op de site keek en bleek dat ik dus verplicht, in verband met mijn leeftijd, de 30 km per dag moest lopen.. men houd dus daarin geen rekenschap met de conditie van mensen.. het moet wel een uitdaging blijven...  maar toch ook heb ik wel geleerd dat hoogmoed komt ten val. of te wel..
je voeten zijn een ravage met kloven, nagels die zoveel druk hebben gehad dat ze er af moeten, je tenen vol met blaren die trouwens overal zitten.. en dan maar lachen omdat het zo leuk was..
die gifbeker had ik al gauw besloten om langs mij heen te gaan.

Toen kwam ineens de uitdaging van het Ronals Macdonalds huis, 24 uur lopen met een team. je loopt afwisselend en je wandelt  een rondje door het groene hart, dus dat leek me wel wat, al twijfelde ik dat wel zou kunnen.. achterlijk natuurlijk ik heb een conditie van een beer dus natuurlijk kan ik dat, maar toch.. na lang wikken en wegen besloot ik mee te doen. ik had het nog niet gezegd en me opgeven of een week later zaten we in de Corona lochdown..  ik weet niet of het een met het ander te maken heeft maar ik dacht wel. okey en nu...

ik besloot meteen met maar te gaan oefenen met wandelen... lopen, een voorzichtige 4 kilometer vond ik al ver  en veel.. mijn hemel ik was helemaal buiten de poest.. wat een eind was dat.. totdat ik vaker ging lopen en steeds meer ging genieten van alles om me heen, de natuur, het werd een soort verslaving. mijn doel was om op zijn minst 24 kilometer in 1 keer te kunnen lopen zodat ik met het lopen gewoon de eerste twee shifts kon nemen..  zodat ik daarna naar huis kon en kon gaan slapen... en dan nog even de volgende dag een klein stukje mee te lopen. we waren met 10 man het is 120 km in totaal dus  dat is snel omgerekend 12 km per persoon maar aangezien je met 2 tallen loopt is het dus 24. net zo gemakkelijk.

Maar ja dit ging ook niet door, dus wat nu.. maar inmiddels vond ik het lopen zo lekker en zo genieten dat ik ben blijven lopen, probeerde altijd toch wel minstens 10 te lopen en probeer langzaam tegen de 24 te komen... maar dat kost wat tijd.. maar het gaat komen dat kan niet anders..  tenslotte heb ik al een keer 18 gelopen, maar dat was ook wel een mooie uitdaging voor mij..

Ineens besloot de 4 daagse van Nijmegen in samenwerking met de AD, juist die krant,  om een alternatief 4 daagse te organiseren, dit betekende dat je dus  je kon inschrijven.. en dan mag je 4 dagen je eigen routes lopen in je omgeving.. je kon kiezen uit diverse afstanden en ik heb voor veilig gekozen  10 km per dag en ik kan er natuurlijk altijd meer van maken. ik vond 4 dagen achter elkaar 20 km of 30, 40 of 50 wat veel .. .ik vond de 10 mooi als oefenstof..

Dus als het goed is kan ik na 24 juli zeggen dat ik de 4daagse heb gelopen van Nijmegen..  ik ben benieuwd of ik ook een bos gladiolen krijg als ik na de 4de dag over de finish streep loop, dat ik gehuldigd word etc.  maar dat zullen wel zien..

ik heb er zin in, heb zelfs mijn uitje naar Groningen maar verzet..   en aangezien Berlijn  toch ook niet doorgaat is dit een aardige vervanging...   denk ik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten