woensdag 10 juni 2020

en daar moet je dan een bepaalde leeftijd voor bereiken


Juist.. soms moet je toch de leeftijd halen om te beseffen dat je toch niet alles weet en denkt dat je handig bent. goed bezig bent zeg maar..

nou niet dus

Afgelopen zaterdag had ik filmpjes gemaakt voor de op afstand opdrachten,  de filmpjes van Opa Jopie, ook bij de opdrachten die al geweest zijn, omdat ik besloten heb dat ik kennelijk toch volgend jaar ook dit ga gebruiken, zeker als het nieuwe normaal, het oude normaal blijft vervangen zal ik toch meer opdrachten moeten verzinnen die ze kunnen doen.

Inmiddels staan er 15 opdrachten on line, dus ik moet nog aardig wat bij verzinnen, zeker als het gaat om de lessen voor klas 2, ik had eerst bedacht ik doe ze beiden hetzelfde, maar dat kan natuurlijk niet als je de eerste klassers van nu in klas 2 hebt dan moet je wel zorgen dat er nieuwe dingen zijn die ze kunnen doen..


maar nu naar de titel hierboven, het was gek ik herinner me van de eerste filmpjes die ik gemaakt heb, dat ik ze zo in de drive had geplaatst, dat het niet eens zo moeilijk was...

alleen zaterdag bleef ik klooien.. ik kwam er niet uit, ik begreep er niets van..  wat ging er mis.. wat deed ik verkeerd.. ik begreep het niet.

Als ik mijn telefoon aansluit aan mijn computer dan opent hij speciaal een programma dat de dingen die ik van mijn telefoon wil uploaden pakt. en klaar. gaat handig snel. maar met video's is het een ander verhaal, ik tik ze aan, en dan begint er een lijntje te lopen dat hij bezig is met uploaden. totdat.. juist...  hij stopt en klaar is het...  hij doet niets meer, geen filmpje op mijn computer.. niets nada klaar.

Dus ik heb het hele internet afgezocht waar ik een oplossing kon vinden, omdat het de vorige keer toch ook gelukt was, waarom dan nu niet.. maar goed.. ik weet het niet dus ik verder zoeken....  ik kwam er niet uit totdat ik in een helder moment bedacht.. sukkel je kan ze rechtstreeks in de drive zetten waar je mee werkt.. dus doe dat dan heb je het klaar.. en is het geregeld
dus dat heb ik uiteindelijk maar gedaan, het rechtstreeks in de drive. gevolg..  het ging razend snel, en ik kon ze zo doorplaatsen in de classroom bij de opdrachten.

Nu maar hopen dat ik dat voor een volgende keer ook nog weet en onthoud.. dat zou wel heel handig zijn..

maar ja onhandigheid kun je niet afleren.. geloof ik.. ach en het is mijn natuurlijke charme

Geen opmerkingen:

Een reactie posten