woensdag 24 juni 2020

Toyboy

Sinds een tijdje zit het al tegen me te knipogen.. de titel vond ik al intrigerend.. en dat het een nieuwe serie is.. wat ik een voordeel vind want dan hoef je niet eerst tig afleveringen door van soms een uur om de serie te kunnen volgen..

Als je vanaf het begin erin stapt.. dan heb je het mooi voor elkaar denk ik dan.. 

Deze serie, ik heb geen idee of er een deel twee zal komen, maar het zal mij verbazen als dat niet gaat gebeuren.. heeft van alles in zich..  spannend verhaal, intriges etc.  Het lijkt een soort Soap maar dan weer leuker en meer van deze tijd.

Er zitten ook een paar excentrieke figuren in zoals de zoon van de vrouwelijke hoofdrolspeelster, en wat is dat een loeder.. vreselijk..  totaal verknipt die familie..

Toch blijf ik ademloos kijken. al is het alleen al wegens het snoep voor de ogen.. de mannelijke hoofdrolspeler en zijn vrienden...  het is genieten om te kijken... daar alleen al voor moet je eigenlijk kijken..

Kortom ik vind het een mooie serie op Netflix

recensie van de serie

MADRID – Het is niet de eerste keer dat de Spaanse commerciële tv zender Antena 3 en hun productiemaatschappij Atresmedia een succes boeken op Netflix. Dat deden ze al met het wereldwijde succes van ‘La Casa de Papel’ en ‘Vis a Vis’ of ‘Mar de plástico’ en nu de serie ‘Toy Boy’ die in veel landen waar Netflix te zien is een groot succes is.
‘Toy Boy’ is reeds tussen september en december 2019 in Spanje op Antena 3 uitgezonden en werd daarna aan Netflix verkocht. Zoals ook het geval was bij ‘La Casa de Papel’, was de serie in eerste instantie niet het grote succes dat men verwacht had maar met een gemiddelde van 1,1 miljoen televisiekijkers per aflevering mocht Antena 3 niet klagen.
Het echte succes is echter gekomen nadat Netflix wereldwijd begon met het streamen van de 13 afleveringen van het eerste seizoen. In Zuid Amerikaanse landen en in landen als Zwitserland, Griekenland, Israël, de Verenigde Staten en ook in Spanje wist de serie al snel in de top 10 van meest bekeken series te komen. In Nederland en België heeft ‘Toy Boy’ nog niet het grote succes van andere Spaanse series bereikt maar wat niet is kan nog komen.
De nieuwe Netflix serie die dus oorspronkelijk gemaakt werd voor de Spaanse televisie, werd zonder al te veel promotie gelanceerd bij de Amerikaanse streamingdienst maar wist dus toch zeer populair te worden. Wellicht komt dat door het verhaal of doordat Spaanstalige series op dit moment erg populair zijn bij Netflix.

Verhaal

In de serie ‘Toy Boy’ wordt het verhaal verteld van Hugo Beltrán, een jonge, knappe en zorgeloze stripper die op een ochtend na een nacht feesten wakker wordt in een zeilboot met naast hem het verbrande lijk van een man. Het blijkt de echtgenoot van Macarena Medina te zijn. Zij is zijn minnares, een volwassen en invloedrijke vrouw waar hij een passievolle, seksuele en sentimentele relatie mee heeft.
Hugo herinnert zich niets van de avond maar is overtuigd dat hij niet de dader is van deze moord. Toch wordt Hugo na een snelle rechtszaak tot 15 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Na zeven jaar in de cel krijgt Hugo hulp van een jonge ambitieuze advocate die hem uit de gevangenis krijgt. Samen gaan ze op zoek naar de waarheid en de echte moordenaar met een spannend verhaal met veel intrige tot gevolg.
Detail is dat de rol van de hoofdrolspeler Hugo vertolkt wordt door Jesús Mosquera, ooit voetballer bij Real Betis in Sevilla.
De serie zelf en het verhaal werd door critici in Spanje bekritiseerd omdat het verhaal en acteerwerk veel missen om er een groot succes van te maken. Maar nadat Netflix de serie heeft opgenomen in het wereldwijde repertoire, is de serie toch al snel uitgegroeid tot een succes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten