zaterdag 12 mei 2012

drugs een training (met heel schokkende foto's)



(Waarschuwing hieronder de tekst staan hele schokkende fotos van mensen die verslaafd zijn aan METH, een drugs die je verslaafd maakt na 1 keer, mocht je dit niet willen zien dan niet door scrollen naar beneden na de foto van een  het stripplaatje)

Vandaag had ik een training over drugs en drugsgebruik en de verschijnselen hiervan. Het ging met name om het meemaken van de presentatie en de verhalen wat we moeten uitbeelden. Stichting De Hoop van de GGD gaf hier een voorlichting en met twee gasten ( ex drugsverslaafden) kwamen ze ons voorbereiden voor het symposium in juni van de VLN ( vereniging lotus nederland). Ik had niet zo heel veel zin, want het is wel mijn vrije zaterdag maar ja ik vind ook dat je soms dingen moet doen voor de goede zaak en orde, en dus ben ik toch maar gegaan. Het was een geweldige mooie dag en een mooie inleiding in het symposium en ik raad dan ook iedere lotus van de VLN om, als je nog niet je hebt kunnen inschrijven, dat nu te doen, want ik denk dat je een unieke dag gaat missen. Het was eerst heel veel voorlichting, en we kregen een boekje waarin alle verschijnselen en verschillende soorten verslavingen staan benoemd. Ook de minder bekende soorten. Grappig vond ik het dat ook Bolimia en Anorexia onder een verslaving valt. Zo ook het gamen, het te gezond willen leven, dus te eenzijdige voeding eten, maar ook dat het soms zo gewoon lijkt maar niet is.. zoals het internetten, of zoals het twitteren... ik vertelde daar dat het opvallend is hoe veel leerlingen twitteren en het moet de hele dag en het kan geen moment niet.. en ook docenten maken zich hieraan schuldig dat ze de hele dag moeten twitteren.. ze zijn geen deel van het geheel ze zijn een soort verslaggevers van hun leven van dat moment.. maar goed daar heb ik het al eerder over gehad, ik vind het verre van interessant dat mensen moeten melden wat ze de hele dag door doen maar goed het is dus een verslaving... dus deze mensen zijn gewoon ziek... want volgens de stichting de hoop is een verslaving een ziekte. Maarg goed daar gaat het nu niet over het gaat om wat we leren en geleerd hebben en ik moet zeggen ik ben erg geschrokken van het effect van sommige drugs...  het nieuwe opkomende drugs de zgn METH wat na 1 keer gebruiken al verslavend is.. is afschuwelijk gewoon..
ik heb hier een paar fotos van opgezocht hoe je het verloop van de verslaving is en hoe snel je totaal anders word... het verval van de meest prachtige mensen die zo naar beneden gaan is afschuwelijk.  Het was een hele mooie en zinvolle ochtend achteraf die ik niet had willen missen zeker niet omdat de voorlichting door ex verslaafden erg mooi was om te zien. Al vraag ik me wel af hoe we dit moeten spelen uiteindelijk maar dat zal met de tijd wel komen.


Waarschuwing hieronder de tekst staan hele schokkende fotos van mensen die verslaafd zijn aan METH, een drugs die je verslaafd maakt na 1 keer








1 opmerking:

  1. OMG, Ik ben te ijdel om er zo uit te willen zien. Ben ook niet verslavingsgevoelig

    BeantwoordenVerwijderen