zaterdag 19 mei 2012

De pijpenla



Vanavond weer eens uit eten geweest met mijn eetgroepje van de lotus. We proberen per maand met elkaar uit eten te gaan of bij elkaar te eten, wat altijd weer voor de nodige enthousiasme zorgt en wat altijd toch weer leuk en gezellig is. Vanavond was Delft aan de beurt en we verzamelden om half 7 bij de parkeergarage om naar de bistro te gaan, de pijpenla..
Ik moet zeggen het is inderdaad een pijpenla en het is smal.. je zit echt bovenop elkaar, het is wel leuk ingericht vind ik, als ik kijk naar de diverse doorkijkjes etc, is het een mooi restaurant.
Ook het aanbieden van de menukaart is bijzonder.. ze hebben twee gaten in een tafel en daar zetten ze de menukaart in zodat je gewoon kan lezen wat ze hebben.De foto hiervan is niet helemaal helder maar toch hier maar neer gezet
Het menu is best wel doordacht, tevens is er voor een vergetarier veel keus in de menu's dat is erg mooi vind ik. Helaas is het wel jammer dat men als men beloofd twee vegetarische hapjes te brengen als voorgerecht je een soep krijgt met zalm er in.. en een haar , maar goed dat is opgelost ik kreeg daarna en heerlijke mosterdsoep zonder haar. Wel heel bijzonder is het geheel van de bediening. men is erg goed in het verkopen, ze vragen steeds of ze je dit mogen brengen etc, en ga zo maar door. Tevens viel het me op dat ze naast de kaart veel andere gerechten hebben waar ze helaas de prijs niet van vertellen.. simpelder is het volgens mij als ze het gewoon op een printje doen en dat erbij serveren.. maar ja ik ben soms wat handiger.. Het hoofdgerecht werd geserveerd met patat, aardappelen, en een rabarbercompote zelf gemaakt.. erg lekker moet ik zeggen. Ik had dit keer en courgette gegrild met aubergine, en daarin zat dan gemarineerde geitenkaas... wat heerlijk te eten was. Het nagerecht.. ja dat kon ook niet anders. een kaasplankje en ik moet zeggen deze viel niet tegen
verhouding nagerecht en hoofdgerecht is goed de prijs is echter wel veel vind ik voor het eten. maar he is wel enorm lekker en dan moet je niet zeuren vind ik altijd.. het zag er goed en verzorgd uit.
Wel vond ik dat de bediening soms erg lang op zich liet wachten voordat ze kwamen met wat je had besteld maar dat kan natuurlijk ook aan de keuken hebben gelegen dat weet ik niet.
maar ik vind het kwa eten wel aardig, maar niet spectaculair.. al zijn er grappige vondsten zoals het schermpje wat op tafel komt als je je menu besteld, tevens dat je nagerecht geserveerd word in een soort van lade.. kortom creatief erg leuk maar ik vond het redelijk aan de prijs het geheel.
Moet wel zeggen dat ik het erg leuk vond met elkaar weer te eten en bij te kletsen dit was al een paar keer mis gegaan maar nu dus wel gelukt. en het blijft heerlijk met een eetclub uiteten te gaan zo eens in de maand. al besef ik me nu ook dat we alweer drie eetafspraken hebben staan........dus ik zie er nu al naar uit




Geen opmerkingen:

Een reactie posten