donderdag 7 juli 2016

unituitje

Gisteravond hadden we een unituitje. Het zou een bbq worden, maar gelukkig was er meer, we moesten onze sportkleding meenemen en gingen dus ook sporten..Ik ben tegenwoordig best van het sporten maar dit spel was echt uniek. Een geweldig sport met allerlei uitdagingen.

WE speelden in 2 teams, een soort van softbal maar dan met extra hindernissen. Je moest of de frisbee, of een bal of een tennisbal slaan, en dan rennen naar het eerste honk. maar voor je het eerste honk mocht halen moest je onderweg samen 5 keer touwtje springen. Daarna naar honk 2 moest je een bal in een bak gooien die er niet uit mocht vallen, op weg naar honk 3 moest je een ronde schijf met gat om een stok gooien.. daarna moest je doorrennen naar honk 4 waar je dan veilig was. Kortom geweldig leuk.

Het ging op een gegeven moment natuurlijk hard tegen hard en een lol dat we hadden. Het spel werd super fanatiek gespeeld maar echt zo gaaf om je collega's dit te zien doen en zo aan het werk te zien, prachtig. Na een uurtje fanatiek te hebben gesport gingen we aan de bbq. Dit is altijd een gedoe vind ik, ik ben er niet zo van zelf mijn vega hap te bakken, maar gelukkig waren er nu twee meiden die dat deden en konden we dus gewoon een bordje pakken en daarna lekker eten met elkaar. Heerlijk was dit. 

Natuurlijk is er met elkaar het jaar doorgesproken, kreeg ik een mooi gesprek met een collega die ik eigenlijk nooit spreek over zijn werk in RoemeniĆ« en  opende weer ogen die soms dicht zitten. Erg kostbaar.

Op de terugweg naar huis, pakte ik terwijl ik stil stond op een parkeerplaats even mij telefoon om wat mailtjes te bekijken en te lezen, en werd ik helemaal blij van een mailtje van een moeder.

Haar zoon komt dit jaar voor het eerst bij ons op school in klas 3, hij heeft de tc kant gekozen, op een andere lokatie is ontdekt dat hij faalangst heeft, dus werd ik  gevraagd of ik hem zou kunnen trainen met een faalangst reductie training. Dit kan natuurlijk,  maar meestal doen we dit in groepen, maar dat duurde te lang. Ik kon me er iets bij voorstellen, mede omdat ik hij gaat beginnen op een nieuwe school en dus vond ik dat hij meteen een goede wat zekerder start moet maken.

Vandaar een soort van intake gesprek. Gelukkig klikte het met hem en heb ik goed met hem gepraat en veel dingen gevraagd.

Heb hem de opdacht gegeven om telkens als hij iets moeilijk vind een steen, die hij zelf heeft gekozen te pakken en die vast te houden en dan te zeggen dat hij een kei is, en dat hij het kan.

Hij was er blij mee, dat wel.. 
In de avond kreeg ik een mail van zijn moeder terug, die ik even mijn bevindingen en de afspraken die ik gemaakt heb had gemaild, met de volgend  opmerking:

Mijn zoon is bang om de steen te verliezen dus heeft hij meteen een hanger gemaakt die hij om zijn nek draagt zodat hij hem niet kan verliezen..


Ik vind dit geniaal van dat joch, hij denkt na, zoekt een oplossing voor iets waar hij bang voor is en regelt het meteen. wat een kanjer .. ik denk niks geen faalangst maar gewoon een jongen die soms even geen oplossing weet voor een probleem en daardoor even vast komt te zitten. geweldig

toch geweldig gemaakt deze hanger.. wat een geweldig joch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten