donderdag 21 juli 2016

langzaam...

opstaan in de hitte, onder de douche stappen, en ja hoor je kan weer eronder
het zweet gutst uit gaten die je niet eens wist dat die konden zweten...

Maar ik zeur niet, we hebben er om gevraagd en gekregen dus mogen we heel heel blij zijn met dit heerlijke weer. 

Mijn moeders verjaardag is altijd het begin van de honsdagen, volgens een oude leer, een oude gedachte is het zo dat deze dagen dus meteen een maand duren. In deze dagen zal al het zuivel en andere eten sneller bederven dan andere dagen van het jaar. Nu weet ik niet of dat in onze huidige tijd nog steeds zo is, met al onze vriesvakken en goede koe-elementen, maar het is een gegeven.
Zo ook de gedachte dat als de eerste honsdag mooi weer is, dan is het waarschijnlijk een maand lang dit weer.. kortom we kunnen onze lol op nu, als het allemaal klopt hebben we tot 19/20 augustus dit heerlijke zomerse weer....

We zullen wat afgutsen en wat zullen een hoop mensen die in het buitenland zijn nu de p in hebben omdat ze dachten we gaan naar de zon, terwijl het in Nederland ook erg zonnig is.

Kortom vandaag is een langzaamaanactie dag, heb alleen het toilet eens grondig aangepakt en nog het aanrecht van de keuken, dat moest nog gebeuren dan was mijn huis schoon voor de vakantie reis naar Berlijn.

Inmiddels heb ik de methode die mijn broer had bedacht in zijn huis, om voor een ventilator bevroren flesjes met water neer te zetten en zo er voor te zorgen dat het koel in huis word, toegepast en het werkt enorm, ik heb maar 1 ven staan en 2 flesjes met water dat bevroren is.. en het is heerlijk koel inmiddels.

Moet ook meteen denken aan wat ik zag wat men in tropische landen wil toepassen, een wereld ontdekking, namelijk plastic flesjes halveren en dan in een groot bord met gaten doen, zodat de lucht door een kleinere ingang het huis binnen komt.. wat al verkoeling geeft.

Om te weten of het werkte was als tip gegeven, adem eerst met je mond open op je hand, en daarna met je mond in een soort van o en blaas op je hand, dan zul je merken dat het koeler is je adem. en het klopt.. ik heb het geprobeerd op twee manieren, eerst natuurlijk zoals het er stond, daarna eerst met mijn mond in de o en dan mond open.. Wil tenslotte niets aan het toeval overlaten.
Ik vind dit geniaal bedacht en ik vind dat zon man die dit bedenkt een Nobelprijs verdient, zo iets simpels waarmee je een stuk plastic terreur opruimt maar ook meteen zorgt voor koelte in warme landen.

maar zoals ik al aangaf dit is een langzaam / slow down blogje.. tenslotte is het vakantie... heerlijk

als afsluiting maar de link naar het lied je van Bob.. Slow down


Geen opmerkingen:

Een reactie posten