zaterdag 16 juli 2016

Scorch Trials (film)dag 6 van slechts...

Soms volg je een film en weet je er komt een deel 2, en ja die was er inderdaad... en dat was Scorch Trials... de opvolger van The Maze runner... dus dit is weer vervolg.. spannende film wederom, en soms wat onwaarschijnlijk maar wel erg goed om te zien en van te genieten. Een aanrader weer. Nu wachten op deel 3.

recensie van de film :
In The Scorch Trials gaat het verhaal van Thomas en zijn ‘Gladers’ verder waar het in The Maze Runner is gestopt. Er komen een aantal nieuwe personages bij, met een hoofdrol voor antagonist Janson, gespeeld door Aiden Gillen en een mooie rol van Barry Pepper als leider van de rebellen. Het tweede deel van deze saga is spannender, bevat meer actie en is een stuk duisterder dan het eerste deel wat de film alleen maar ten goede komt.


WCKD
De film begint als Thomas, Theresa en de rest van de ontsnapten uit ‘The Maze’ uit de helikopter stappen en aankomen in een grote bunker. Deze bunker wordt geleid door Janson (Aiden Gillen, Game of Thrones) die zegt ze in veiligheid te hebben gebracht en een tegenstander te zijn van de organisatie Wicked (World in Catastrophe: Killzone Experiment Department). Langzamerhand komen de ‘Gladers’ erachter dat deze meneer Janson toch niet is wie hij zegt dat hij is, en moeten ze uit de bunker zien te ontsnappen. Echter komen ze daardoor terecht in ‘The Scorch’, een wereld waarin alles is verwoest en mensen besmet zijn met het zombievirus ‘The Flare’. Hierin moeten ze op zoek naar andere ontsnapte ‘Gladers’, ook wel bekend als de rebellengroep ‘The Right Arm’.
Sterke cast
Wat in het tweede deel erg sterk is, is de cast. Er komen een aantal nieuwe personages bij de groep van Thomas, en ook daar buiten zijn veel nieuwe gezichten. De uitblinkers hierin zijn vooral Dylan O’Brien (Thomas), Aiden Gillen (Janson) en Patricia Clarkson (Ava Paige). Verder ziet het er allemaal prima uit. De verwoeste wereld waar het plaatsvindt is mooi in beeld gebracht en de special effects zien er ook allemaal erg gelikt uit. Een minpunt hierin zijn de mensen die besmet zijn met het virus. Zij zijn allemaal veranderd in bloeddorstige, snel voortbewegende zombies waardoor het lijkt alsof het verhaal zich afspeelt in de wereld van The Walking Dead. Daarnaast valt de film wel iets te vaak in herhaling: de groep blijft opgejaagd worden door organisatie WCKD en worden hier op iedere plek mee geconfronteerd, waardoor het na een tijdje wel ietwat voorspelbaar wordt.
Waardige opvolger
Al met al is The Scorch Trials een waardige, misschien zelfs betere, opvolger geworden van het zeer succesvolle The Maze Runner. Vooral fans van The Hunger Games en de Divergent series zullen genieten van dit tweede deel, maar ook voor mensen die hier niet bekend mee zijn is het de moeite waard de film te gaan bekijken. Dit tweede deel geldt alvast als opstap naar het derde en tevens laatste deel uit de serie. Als het derde deel van hetzelfde niveau is kan er worden geconcludeerd dat het een trilogie is geworden die boven andere, vergelijkbare trilogie├źn (zie bovengenoemde) uitsteekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten