vrijdag 15 juli 2016

dag 5 van slechts 6 weken vakantie

 Inmiddels weet ik het.. als je in het onderwijs zit, ben je altijd bezig met je vak en met wat je zoal kan doen tijdens een nieuw jaar.. Toen ik opzoek ging op het internet naar leuke dingen in Berlijn, kwam ik, zoals ik gisteren al schreef op een site terecht van Slinkachu. het heeft me getricket.. ik moet namelijk voor de eerste jaars een nieuw lesprogramma maken voor de talent klassen, dus kwam ik tot de conclusie dat ik naast dat ze de eerste twee weken leren hoe en wat ik van ze verwacht, ik iets wil gaan doen met animatie technieken, maar ook met foto's maken waar ze muziekjes onder moeten zetten. Naast een stop motion, lijkt me deze opdracht geweldig, ga met hele kleine poppetjes, autootjes etc de school in, ga het plein op en maak 10 vervreemdende foto's. 

Vandaag even bij de kringloop geweest, je kan wel iets willen maar dan moet je wel de materialen hebben, en aangezien het heel klein spul is.. moest ik zoeken in de bak met graaien voor kinderen.. geen punt voor mij ik zoek wel. Terwijl ik daar bezig was kwam er een oudere dame, met wandelstok, die verlegen om een praatje zat, bedacht dat ik daar ook wel voor in zou zijn... FOUT ik had haast dus nee geen tijd.. ik moest snel opschieten omdat ik ook nog de boodschappen moest doen en daarna moest gaan sporten... hierin merk ik dat nog niet de vakantie echt is ingedaald.. ondanks dat ik nu wel echt uitslaap... of komt dat doordat ik zo laat naar bed ga. Het werkt wel..

Dus deze dame heb ik heel vakkundig afgeserveerd met een paar domme opmerkingen, beseffend dat ik toch maar even aardig moet doen, dus even mijn mond in een brede lach getrokken, maar bewust niet mijn ogen laten meespreken.. gevolg de dame was snel weg.  Dat was ook de bedoeling tenslotte..

Een karige oogst heb ik inmiddels en meteen wat geprobeerd met mijn i-pad, al besef ik heel goed dat het natuurlijk nooit de foto's zullen halen die de echte kunstenaar maakt, maar het idee is wel grappig. ik ga er zeker nog meer mee experimenteren deze vakantie..
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten