zaterdag 3 augustus 2024

toch goed gepland

 

Het is vrijdag.. en dat betekend bijna weekeinde. en in een vakantie is dat helemaal feest.

Alleen had ik het weer heel goed bedacht maar verkeerd gepland.. 

Twee vaste dingen namelijk

1) picknick komt tussen 8.00 en 10.00

2) Breeman van de ketel onderhoud komt tussen 8.30 en 13.00

En ik wilde ook naar Leiden naar het museum van oudheden en naar het Siebold huis waar een mooie expositie is volgens mij. en het ligt op de weg naar museum van oudheden.Tevens wil ik even langs So Low in leiden omdat ik nog wat dingen moet halen voor in huis en voor Londen.

Dat wachten is nooit mijn sterkste kant dus nadat ik na een slechte nacht mijn bed was uitgerold besloot ik na het ontbijt om de wachttijd nuttig te besteden, het is tenslotte de eerste week van de maand en dan gaat de grote stofzuiger door het huis in plaats van Tom, dan kom ik op de plekjes waar Tom niet kan komen, daarna heb ik meteen maar even de wc schoongemaakt en aangezien het toch mooi weer was, de voordeur open gezet, het raam open, de ventilator aan gezet zodat het huis lekker koel begon te worden maar ook kon ik meteen dweilen zodat ik dat ook niet meer hoef te doen,

Picknick kwam mooi op tijd met als gevolg dat ik ook meteen de soep kon maken voor de week... terwijl de soep lekker stond te trekken, ben ik wat flarden gaan schrijven bij de foto's van de wandeltocht van Schiedam naar Delft.. zodat die ook binnenkort op de site kunnen. Meteen ook maar uitgezocht waar ik moet starten als ik ga lopen van Rotterdam naar Schiedam, als alles meezit gaat dat zaterdag gebeuren.

Maar eerst naar Leiden om daar in het museum van oudheden  de twee volgende tentoonstellingen te bezoeken: Paestum stad van de Godinnen en  Romeinse villa's in Limburg.

De tentoonstellingen waren niet echt bijzonder, de laatste tijd valt me vaker op bij dit museum dat ze een beetje hun creativiteit hebben verloren, het zijn twee kleine tentoonstellingen met we wat dingen maar het is vooral veel lezen en weinig zien voor mijn gevoel.

Daarna ben ik naar het siebold huis gelopen waar een prachtige tentoonstelling was over de Kimono, naast originele kimono's waren er ook kimono's die waren geïnspireerd op een kunst werk van o.a.  Picasso, Mondriaan, Klint etc dat vond ik prachtige stukken om te zien., Het Siebold huis blijft me altijd weer verbazen met hun exposities.

Daarna ben ik  naar de Solow gelopen maar helaas hadden ze niet waar ik voor kwam dus dat is dan even jammer.

Nadat ik nog wat door Leiden had gedwaald, me zelf getrakteerd had op een heerlijk ijsje met slagroom was het tijd om weer naar huis te gaan. 

Bij thuiskomst toch even langs de boer voor aardbeien en voor blauwe bessen die zo lekker in mijn avondsnack passen.













kimono spiegel van moderniteit

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten