woensdag 7 augustus 2024

Berlijn dag 3

 

Zo dag 3 al, gisteren behoorlijk veel blaren gelopen dus nu hopen dat de wandelwol het kan beschermen en anders zien we het daarna wel.. toch maar even compead halen. De weg terug was een mooie route om te lopen en erg genieten ook.zo lekker om door je stad te lopen en telkens weer nieuwe dingen te zien.

Gisteravond heerlijk op de hotelkamer gekeken naar de slimste mens,ik kom er achter dat het heerlijk is wat vroeger op de hotelkamer. Natuurlijk heb ik wel traditiegetrouw aan het einde van de dag op de trap gezeten met een kop thee en ijsje heerlijk zo’n traditie, die hou ik in stand.

 De laatste krentenbollen zijn op dus nu komt het echte lunchen weer, al ken ik mezelf ik,loop eerst ff een supermarkt in en koop wat broodjes en kaas en ga dan genieten in een park.

Nadat ik tot de ontdekking kwam dat ik mijn laatste scheerschuim had gebruikt, kon nog net 1 x me scheren veranderde de plannen. Een plan is mooi maar die zijn er om vanaf te wijken.dus besloot ik nu niet maar het poppenkast museum te gaan omdat het heel vaag is waar het zit. Dus ging ik naar het museum Hamburger bahnhof. Daar hebben ze vaak prachtige tentoonstellingen. Dit keer was het oprecht bagger.. heel modern en totaal niet leuk.. niet inspirerend. Dus besloten ik daarna naar Rewe te gaan om daar een broodje te halen voor de picknick maar ineens zag ik een lieftallig zwart bestek. De mijne lag natuurlijk op mijn hotelkamer dus kon ik toch nog een salade halen. Daarna naar Alexanderplatz  waar ik eerst een DM heb opgezocht voor scheerschuim maar ook een extra handige neusonthaarder.. tevens wat proteïne reepjes die ik kan eten in plaats van ongezonde dingen als chips en chocolade. Om 14.00 begint de freetour door kreutzberg. Ik verheug me daar erg op omdat ik in de wijk veel ben geweest bij vriend Erwin die daar destijds woonde. 

Op Alexanderplatz heerlijk thee gedronken en mijn chocolade croissant opgegeten. 

Lekker door her wijkje gelopen een klein cadeautje gekocht een oud leerling die een baby krijgt. Dus een rompertje met de ampelmanchen voor de kleine.  

Ergens in een park, tussen de daklozen mijn salade gegeten om daarna op een terras te zitten waar geen bediening kwam dus uitgerust en niets betaald: 

Daarna naar het beginpunt van de tour .het is geen fijne plek om te wachten, het park is vol wat  achterdochtige en agressieve zwervers maar , ondanks dat de gids 10 minuten te laat is gaat de tour gelukkig door. 

Het was een aardige jongen uit Iran en wist heel veel te vertellen over Kreutzberg en de geschiedenis, prachtig om te horen. Hij vertelde zeer boeiend en vooral heel beeldend. 

Tevens heeft hij me door een voor mij onbekend stukje Berlijn geleid leuk. Al was het een groep van 3 personen hij wist het goed te vertellen en ons te boeien. 

Nadat we waren gestopt bij baumhaus am Mauer ben ik terug gelopen naar het cultuur centrum van kreutzberg waar ik de expositie heb bekeken die er was. Ging over gezondheid maar was niet echt boeiend. Ik moest enorm nodig naar het toilet maar helaas waren ze op slot dus heb het ik het even gevraagd en mocht ik een toilet boven gebruiken .

Op naar het Raw gelande , het bestaat nog, lekker gegeten en daarna in de regen met de tram naar het hotel. 














Geen opmerkingen:

Een reactie posten