maandag 5 augustus 2024

Berlijn dag van vertrek

 

eindelijk mag ik weer, een jaar niet geweest in Berlijn, dat is wat ik normaal ook doen , maar wat heb ik de stad gemist... ik weet dat ik me er thuis ga voelen, dat ik blij ben dat ik er ben, dat de stad me zal omarmen zodat ik meer dan welkom zal zijn..

De drukke week die vooraf ging aan deze reis was goed, was zoeken naar balans tussen rusten en vermaak. Texel was prachtig, tevens was het heerlijk om de dagen bij mijn moeder door te brengen, bij haar te zijn in de dagen van de tijd.. haar feestje te vieren, het zien stralen van haar. Het was goed en nu is het mijn tijd.. nu mag ik de komende weken doen wat ik wil waar ik zin in heb.. en dat zal naast de reisjes veel musea bezoek en ook wandelingen zijn. heerlijk en dan geen wekker zetten om op te staan maar gewoon besluiten nu ga ik dat doen.

Maar eerst dus naar Berlijn. Alles geregeld, koffer gepakt, een plan van wat ik wil gaan doen klaar, tevens mooie dingen bedacht om te gaan doen, mooie wandelingen die ik ga maken, maar ook het bezoeken van prachtige musea, een concert en wie weet nog een bijzondere film zoals vorige jaar Barbie die ik had gezien.

Kortom Berlijn roept en ik geef er gehoor aan.

Het vroege opstaan is nooit zo mijn ding om eerlijk te zijn. Maar goed ook dat went wel even snel nog het laatste wasje, toilet in de chloor, laatste dingen opgeruimd en afgewassen, liep ik veel te vroeg mijn huis uit met het laatste zakje huisvuil. 

Goed inderdaad de snelle douane ging inderdaad snel, was ff zoeken waar het was maar daarna een eitje. Wel werd mijn tas gecontroleerd op vloeistoffen maar dat was geen punt, hij kon door. Daarna moest ik door een paspoortcontrole, naar Berlijn door een paspoortcontrole, vreemd maar ja je weet het nooit de wereld verandert tenslotte. Dus ik braaf er doorheen. Om te ontdekken als ik naar mijn gate wilde er nog een keer doorheen moest…. Kennelijk  verkeerde bordjes gevolgd.

Terwijl ik het toilet wilde bezoeken en daar een deur opentrok zat er een man op die bewaker is op Schiphol, woont kennelijk ook alleen want hij had dus de deur niet op slot. Moet bekennen dat hij en ik allebei toch wat ongemakkelijk waren onder deze situatie..

Maar dat mag de pret niet drukken ik ben onderweg naar Berlijn. 

De vlucht ging snel, men had wel gevraagd om mijn bagage af te geven bij de incheck balie maar dat heb ik niet gedaan. En kon het zonder gedoe meenemen gelukkig . De vlucht ging lekker en was voor ik het wist in  Berlijn. Het is thuiskomen, de taal, wat ik moet doen etc voor ik het wist was ik bij mijn hotel. Waar ik als een oude bekende werd ontvangen. Het was grappig ik wist niet dat ik al betaald had dus ik had extra geld van de spaarrekening gehaald maar dat kan dus meteen terug. De kamer luxe met tegenwoordig een waterkoker dus ik heel blij hoef ik niet meer mijn beker en dompelaar mee te nemen. 

Mijn kamer prima . 

Nadat ik alles had uitgepakt mij kamer mijn kamer had gemaakt. Ben ik naar de supermarkt gegaan waar ik kwark, aardbeien, kersen en wat chips etc heb gehaald naar de kamer gebracht en ja 5 de etage dus met de trap omhoog en naar beneden gaat weer gebeuren. Nadat alles in de koelkast zat ben ik naar das Neu nationale museum gegaan waar een tentoonstelling was met werk van Andy Warhol die ik in Londen had gemist door corona. Dus nu kon ik hem alsnog zien. 

Eerst ben ik door de tentoonstelling gegaan met een overzicht van werk van net naar de oorlog tot nu. Prachtige stukken zaten er tussen. Ik heb dat erg van genoten. Daarna naar de tentoonstelling van Andy Warhol.. prachtig alleen zijn de kunstwerken niet geschikt voor in een blog. Erg homo erotisch en zeer veel naakten. 

Daar heb ik nooit over nagedacht bij Andy Warhol kende hem vooral van de platenhoezen en de 4 luiken van bekende mensen in verschillende kleuren. 

Maar het was prachtig om te zien. Half roze Berlijn liep er dus ook.

Daarna naar de expositie van Gerhard Richter de oprichter van dit museum die speciaal 100 werken heeft gemaakt voor dit museum.., laat ik het zo omschrijven niet mijn smaak en denk dat hij het werk niet kon verkopen dat hij het daarom aan het museum heeft gegeven. 

Na het museum op een terras gezeten om de foto’s uit te zoeken en even wat water te tappen. Daarna gaan eten bij Saravanaa Bhavan als je ooit in Berlijn bent is dit echt een aanrader. 

De soep was lekker maar pittig mijn mond proeft ff niets meer het hoofdgerecht was een soort van reuze pannenkoek maar dan hard met sausjes erbij. Aanrader van de serveerster maar hoe ik dat moest eten geen idee heb maar gedoopt en gehoopt dat het zo hoorde. 

De avond zal bestaan uit een concert bij kaarslicht ik ben benieuwd , maar dat komt in de blog van morgen , 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten