maandag 19 augustus 2024

Etentje en ligretto

 

Net terug uit Londen en dan is het zover, dan  heb ik het goed geregeld.. ik had de avond een etentje bij Nico en Paulien en Marjolein kwam ook, dus dat was meer dan gezellig.

Dus nadat ik thuis was gekomen de spullen had uitgepakt, de was had gedraaid, mezelf eens grondig had gedoucht, dat is in een hotel kamer vaak toch wel wat anders, is in sommige, en zeker in het hotel waar ik was, niet altijd even lekker, zeker niet als het een kleine douche is en dat het water uit een boiler moet komen.. gevolg... juist...het duurt lang voordat het warm is en een ook nog een soort miezerig straaltje..  dus thuis is dan heerlijk douchen, zeker als je huis schoon is.. genieten

Dus nadat ik alles had gedaan was het tijd om naar Nico en Paulien te gaan.

De rit in de auto was zo gedaan, dat scheelt een hoop, daarna lekker naar binnen., ik had Paulien beloofd dat als ik bij haar zou komen eten dat ik een speciaal soort theekannetje mee zou nemen, en natuurlijk had ik voor ze alledrie een pakje shortbread meegenomen, een zeer gewild koekje uit Engeland, een soort zandkoekje maar dan veel vetter.

We hebben eerst heerlijk gegeten, een soepje met daarbij allemaal tapasachtige gerechten. erg lekker en ook zeer goed te eten.

Daarna kregen we de uitleg van de ligretto meesteres. die ons precies uitlegde wat en hoe.. ik hoorde het aan en dacht het lijkt een combinatie tussen skibo en solitaire dus dat is goed te doen.

We begonnen erg rustig aan het spel maar gaandeweg de avond werden we steeds fanatieker. en vinniger naar elkaar toe, zeker dat als je een kaart kwijt kon die de ander ook kwijt kon. het was erg leuk

We hebben vreselijk genoten met elkaar en gelachen, rond 23.00 zijn we gestopt en ben ik naar huis gegaan.

Wat is het toch lekker dit soort avonden.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten