vrijdag 2 augustus 2024

dat heet vakantie..


 Inmiddels is de derde week alweer bijna voorbij.. ik zit net voor het weekeinde te hikken. maar heb het nog steeds heel goed naar mijn zin.. 

Zat gisteren te denken een vakantie is niet goedkoop, ik geef toch iets meer geld uit dan ik normaal doe, maar het is allemaal wel voor een goed doel.. zoals mijn keuken prullenbak vervangen omdat hij toch wel heel oud en goor was, de roest aan de buitenkant deden me ook beslissen dat hij wel weg kon. zo ook de keukenklok die al een jaar stil stond ondanks de goede batterijen. dus daar had ik ook niets aan. dus tja dat zijn kosten die je dan maakt maar ook veel plezier van hebt

Daarnaast kom ik erachter dat ik de eerste twee weken best wel druk ben geweest, het was natuurlijk nog geen weekeinde vrij of ik zat al op Texel, daarna naar de verjaardag en feestje van mijn lieve moeder die 90 jaar is geworden, daarna natuur de mooiste stad waar ik me altijd thuis voel komen Berlijn, het is gek, men vraagt me heel vaak wat is zo mooi aan Berlijn en dan zeg ik alleen maar ik kom er thuis. het is als een warm bad voor mij, ik ken er veel maar nog niet alles. en soms is het gewoon erg leuk om de stad zo te ontdekken alsof je er gewoond hebt.

Maar dan de 2 weken thuis waarbij ik natuurlijk eerst al mijn plan voor Londen heb gemaakt, daarnaast heb ik ook het plan gemaakt om mijn huishouden goed te doen, en moet zeggen het werkt nog niet helemaal naar behoren voor mij , maar dat komt ook dat ik denk ik moet wat doen en daar blijft het bij.

Natuurlijk doe ik ook leuke uitjes zoals naar Aalsmeer, het wandelen van weer een afstand waar je u tegen kan zeggen, maar ook het relaxen is er.

Heb nog plannen om in ieder geval even naar Leiden te gaan museum van oudheden heeft ook weer een mooie expositie, net als een aantal musea in Amsterdam waar ik nog wel even heen wil zo wie zo staat ook nog een bezoek aan Street op de planning voor mij. 

Daarnaast moet ik ook dingen doen maar die doe ik niet want ik heb geen tijd, ik heb vakantie.. ik moet nog de krassen op mijn auto met een gekocht middeltje wegwerken.. het is geen werk dat weet ik maar toch gewoon geen zin. 

Wat ik heerlijk vind van vakantie is dat ik gewoon kan uitslapen , dat ik gewoon kan genieten  en echt uitslapen dus geen wekker zetten en maar zien hoe laat je wakker word, maar ook het gewoon eindeloos laat naar bed gaan. wat een heerlijkheid is dat. je hoeft niets en dat slechts 6 weken.

Al moet ik eerlijk zijn eigenlijk zijn het er maar 2, een vakantie in en stad wil je toch dingen zien en ondernemen, dus ben je druk met veel dingen, doe je veel etc. terwijl als je gewoon lekker thuis bent dan doe je niets, je rommelt wat, je kijkt een keer een filmpje, je leest wat, je doet een spelletje, je bezoekt vrienden etc. kortom het is veel relaxter eigenlijk om niet weg te gaan maar gewoon lekker thuis te blijven besef ik me nu..  

en toch kan ik dat niet


Geen opmerkingen:

Een reactie posten