maandag 29 mei 2023

Valancia dag van vertrek naar Valencia

 

Je bedenkt het niet van te voren, je denkt alleen maar, kom laten we op vakantie gaan. Je zoekt een bestemming en klaar denk je.. je zoekt een mooie vlucht uit, mooie tijd ook, zodat je op tijd in Valencia bent, namelijk al aan het begin van de middag, dan heb je tenslotte nog wat aan je dag.. totdat je beseft, als je alles al geregeld hebt, dat het dus niet zo heel geweldig is.. je vliegt om 7.20 dus je moet om 5.20 door de douane heen.. en juist om half 4 op.... dat is wel even heel erg slikken ,maar goed, het is hopelijk zo dat je bij je hotel bent dat je dan meteen even op je kamer kan liggen om bij te komen.. en anders gaan we dinsdagmorgen maar uitslapen...

 Het plan was goed, de gedachte ook de uitvoering toch wat minder, het opstaan om 3.15 en dan ook nog haasten omdat je niet te laat wilt zijn, laatste spullen inpakken, wc in de chloor, de boel nog even afsluiten en dan gaan , in de bus was het niet geweldig, ik zakte compleet in.. mijn hemel dit gaat een lange dag worden .  Het vreemde is dat je dan heel veel eet op een dag dat je vroeg op bent. 

Het begon al bij Schiphol, we konden de douane niet vinden, hoe blind, kom er diverse keren per jaar maar het wilde niet zeggen dat ik het weet. Daarna pakte Ankie de andere roltrap dus ik zei al daar gaat het al mis… nou dat bleek wel in de loop van de dag. In het vliegtuig zaten we al uit elkaar. Daarna op het vliegveld konden we de uitgang niet vinden en niet alleen wij, een hele kudde met ons. Uiteindelijk gevonden daarna moest er een kaartje gekocht worden, helaas lukte dat niet helemaal, mijn pas werd niet geaccepteerd, de 50 euro van Ankie ook niet, kortom balen, daarna bij een andere automaat waar je contactloos kan betalen gegaan, terwijl we in de rij stonden heb ik alvast wat rond gekeken hoe het moest. Gevolg het is gelukt. Super blij en tof. Dus met onze kaartjes in de metro, tenminste Ankie in de metro, ik niet want de deuren gingen voor mijn neus dicht.. en dat ken ik vanuit elke stad, deur dicht metro rijd weg. Dus ik zwaai naar Ankie, het teken tot de volgende station en ik sta te  wachten totdat de trein gaat rijden, nou mooi niet, dus ik doe een poging en ineens is de deur open.. heel bijzonder dus ik kon nog met de tram mee.

Je staat wel ff stom te kijken, maar ik besef me ook dat het zo anders is, als de metro deuren dichtgaan dan kan je niet meer mee, nu dus wel blijkt , later besef ik dat we aan het begin punt stonden en dan is het logische dat de deuren open en dicht kunnen, hoe stom bedacht.

Gelukkig komt alles op zijn pootjes terecht en waren we toch mooi in de stad. Zelfs de goede halte gevonden. Het vinden van het hotel was nog ff een dingetje, ik als postduif met oriĆ«ntatie problemen bedacht hoe we moesten lopen, dat ging goed totdat we wat gingen drinken, met het bekende snackje uit Spanje. Daarna gingen we dus lopen en prompt gingen we de verkeerde kant op, het is een gave.. uiteindelijk kwamen we dus op plekken ook mooi maar niet de bedoeling, totdat ik weer eens keek had ik toch weer eens links en rechts door elkaar gehaald. Maar goed we zijn er uiteindelijk gekomen. We zijn daarna bij het hotel gekomen, om in te checken we konden er niet meteen naar de kamer. Dus wij de stad in al de eerste streetart gespot prachtig. nadat we rond 14.00 naar het hotel zijn gegaan om naar onze kamer te gaan, hebben we meteen de mogelijkheid aangegrepen om even te rusten, als een blok geslapen. Net op tijd wakker. Dus de stad in om naar de afgesproken plek te gaan. We vonden het zowaar heel snel. Daar aangekomen zijn we nog even de kerk van de Maagd in gelopen, we mochten ondanks onze  verloren maagdelijkheid naar binnen, achteraf niet gek wat we haalden de gemiddelde leeftijd behoorlijk naar beneden.. en geloof me die anderen waren ook geen maagd meer. Prachtige kerk ook met alle witte bloemen.. 

daarna naar de afgesproken plek voor de freetour over streetart. We vonden onze gids behoorlijk snel met zijn oranje paraplu. Leuke vent ook die ook veel wist. Dus we hebben dik 2 en een halve uur met hem en een groep gelopen door de wijk Carmen die regelmatig overstroomt. Maar wat een kennis had deze gids en wat was er veel om te zien. Ook de murals, de graffiti en de inmurals. Als ik het woord goed heb onthouden. Dit zijn dus de kunstart objecten die op een muur worden geplakt zoals tegeltjes etc. Erg leuk om te zien. En omdat ik dit niet wist weer iets geleerd. De tour ging langs  verschillende streetart maar ook de Wall of Shame, deze heet zo. Hij zit vol met protest teksten etc omdat op deze plek waar heel veel mensen woonden het museum voor de moderne kunst moest komen.. maar die is er nooit gekomen… alle oud bewoners moesten andere huizen huren en ook andere banen zoeken .. als herinnering aan deze foute beslissing is er een muur van schaamte gemaakt en ergens ligt een koffer van steen als symbool van wat er is gebeurt.. prachtig. 

Ook zijn we langs gekomen bij het Kattenhuis . Hier wonen katten. Ze krijgen er eten en onderdak zo leuk. 

Na deze tour was ik 1000 foto’s rijker. Veel indrukken en iets van ik moet terug hier. Zijn we tapas gaan eten, ook om de voetjes wat te laten rusten… heerlijk gegeten om daarna nog ergens een ijsje te halen en naar het hotel te gaan.. wat een heerlijke dag was dit. 

De kamer is klein. Slaap wel in de Kate Perry kamer.. het toilet staat zo dicht tegen de muur dat ik scheef op het toilet moet zitten… maar ach het is te doen. 











Geen opmerkingen:

Een reactie posten