zondag 14 mei 2023

lunch time

 

Het was al weer even geleden maar ineens was daar de lunch afspraak met vriend Elias er weer. Ik kan daar altijd naar uitzien, is altijd even gezellig en leuk, zeker door de kijk die Elias heeft op de wereld en wereldse zaken.

We hadden dit keer afgesproken bij senzaa( in Alphen bekend als Alfred's Diner) ik wist niet dat er andere eigenaren waren, maar het viel me wel al op dat ineens bij alle parkeerplekken bij Senzaa ineens bordjes stonden met dat de parkeerplekken alleen voor gasten van Senzaa zijn, dus de bezoekers van Park villa komen nu in de problemen omdat er te weinig parkeergelegenheid is, maar wie weet veranderd dat nog, vraag me dan ook af of dat wel mag, of de parkeerplekken niet gewoon van de gemeente zijn. zeker als je ziet hoe vaak deze plekken leeg staan...

Bij aankomst bleek Elias er al was, dus we konden zo naar binnen. Het viel me meteen al op dat het een heel vreemd gebouw is, ook een raar restaurant.. in mijn geheugen was het heel anders. maar goed, we waren binnen, gingen vragen of ze plek hadden voor 2 personen voor de lunch.. maar nee dat hadden ze niet, er zat geen hond.. maar toen kwam de aap uit de mouw, ze serveren alleen high tea op afspraak, en verder kun je er niet lunchen.. Waarop ik meteen zei, dat is gek want op jullie menu kaart staat dat er wel lunch is.. het antwoord was dat moesten ze nog aanpassen..

Ik ben bang dat Senzaa ook binnenkort dit pand gaat verlaten.. mede omdat ik denk er komt volgens mij niet zo heel veel. en bijzonder als ze dus wel alle  parkeerplaatsen gaan vol zetten met bordjes dat dit privĂ© terrein is en alleen voor gasten met een wegsleepregeling.. heel bijzonder vind ik dat.. 

Maar goed dus besloten Elias en ik om maar even mijn auto op een andere plek te gaan zetten en dan maar in de hoofdstraat te kijken of er nog een leuke tent open was om te lunchen.

Dit werd dus de Herberg, 

Ik was er nog nooit geweest, Elias wel, die kent volgens mij alle horeca gelegenheden in Alphen ik dus niet blijkt. 

Toch ben ik aangenaam verrast, ook door de prachtige inrichting, namelijk dat je allemaal verschillende tafels en stoelen hebt, tevens diverse borden etc. maar ook dat je een thee geserveerd krijgt op een houten plankje in een theepotje, waar je dus verschillende kopjes thee uit kunt halen, wel bijzonder dat je maar 1 suikerzakje en 1 zakje honing kreeg maar dat gebruikte ik toch niet. dat neem ik altijd mee voor als ik bezoek krijg die dit in hun koffie of thee wil.. een gouden tip van vrienden Rick en Chris.

Wat vond ik dit een geweldige tent, de salade die ze presenteren, al hebben ze geen uitgebreide kaart, toch is het fantastisch om er te eten.. en tenslotte hoeft er ook niet veel op een kaart te staan, als er maar vegetarisch, iets met vlees en vis staat is het prima volgens mij

We hebben heerlijk zitten te praten samen over van alles en nog wat, erg leuk ook, en zeker was het de weer zoals altijd, over van alles wat er speelt in onze levens maar ook over de vakanties etc. geweldig

natuurlijk hebben we aan het einde van de lunch een nieuwe afspraak gemaakt.


 

de salade met geroosterde groente.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten