maandag 8 mei 2023

Berlijn april 2023 ( terug naar huis)

Zoals te verwachten was vliegen de dagen om, voor je het weet ben je alweer aan Het einde van de reis. We vliegen rond 17.50, moeten nog wel inchecken, op een wonderlijke wijze kan dat nu niet bij de KLM, maar daar valt weinig aan te veranderen. Dus we gaan nog even naar het Joods museum om zo de tweede oorlog reis af te ronden om daarna terug te gaan naar huis. 
Het verblijf in het hotel Easy is me prima bevallen, het is goedkoop, je hebt er verder niets behalve een bed een kleine badkamer maar het voldoet al zou ik er niet met twee mensen op 1 kamer kunnen verblijven dat zou ik erg krap vinden. Toch is het een prima plek om te verblijven. .

Door mijn gerommel was het wat later dan gepland maar dat was ook prima , we hebben onze bagage in de kluis gezet en daarna ontbeten bij een zeer verantwoord macro biologische tent..waar ik een groene thee bestede die ze niet hadden maar wel groene vocht met melk.. wat smerig was dat ik het geweigerd heb om op te drinken. De macro biologische  tosti was heerlijk , wel heel bijzonder dat de beide tosti’s enorm in grote verschilden.. heel erg macro biologisch verantwoord… 
Hierna zijn we naar het Joods museum gegaan, wederom prachtig we konden er gratis in wat we al Nederlander erg leuk vinden en wat een tentoonstelling was er.., heel anders dan jaren geleden, indrukwekkend weer, al miste ik het zoeklicht en de metalen hoofden waarover je kon lopen wat ik ook erg indrukwekkend vond destijds. 
Nadat mijn broer nog alles aan het lezen was ben ik verder gelopen en nadat ik echt niets mee in mijn hoofd kon opnemen behalve mooie beelden ben ik naar het cafĂ© gegaan voor een lekkere kop thee met iets erbij had iets in te halen…

Mijn broer kwam erbij en we hebben nog even wat in de tuin gedronken, op naar het hotel om de koffers te halen, broodjes voor onderweg gehaald en daarna naar de trein om het begin van de reis te doen. De treinreis ging lekker snel, we waren er zo en op het vliegveld was het even zoeken maar uiteindelijk kregen we onze instapkaart en konden we naar de douane, dacht ik het deze keer heel goed te hebben gedaan moest alles toch in zo’n achterlijk zakje. Terwijl ik 2 doorzichtige toilettassen had  zo onbegrijpelijk dat dan alles toch in 1 zakje moet, dan mag het mee.. na de douane doe je dus gewoon alles zonder dat zakje in je koffer terug  heel vreemd. 
Dan begint het wachten omdat de gate nog niet bekend is, het is prima wat dat betreft, dat overleven we dan ook wel.
Dan het vliegtuig  in en Berlijn tot juli.. zo blij dat ik er nog een koffer heb staan… 
 
toch is thuiskomen op Schiphol niet altijd een pretje.. gehaast op het vliegveld om de bus te halen van 19.20, helaas bij aankomst bleek die bus dus niet te rijden...  en ook de volgende bussen niet ,die hadden oponthoud. dus ik de p in.. snel naar het treinstation.. bleek de trein naar Leiden eruit te zijn gegooid..  Leve het openbaar vervoer... dus wachten, uiteindelijk in de trein naar Leiden.. waar ik met flink doorstappen. op tijd op het perron was van de trein naar Alphen maar die bleek dus ineens te zijn vertrokken 1 minuut te vroeg. balen. dus uit pure nijd heb ik me getrakteerd op een bak patat met kaassoufflĂ©.. balen balen balen.
Uiteindelijk de trein gehaald en daarna met de bus naar huis.. kortom het was een heftig rondje dat wel. maar ik heb het gehaald. .ben thuis gekomen waar ik meteen de koffer heb uitgepakt.. en daarna languit op de bank bij gekomen terwijl de was draaide. 

Met deze acties van het openbaar vervoer het begon al met een staking op Berlijn... de terugweg ook een drama.. denk ik dat ik volgende keer maar mijn koffer terugstuur en dat ik zelf maar in Berlijn blijf.. .scheelt een hoop gedoe

het vreselijke drankje....



als tegenhanger maar een lekker stuk gebak met thee









Geen opmerkingen:

Een reactie posten