woensdag 31 mei 2023

Sportdag

 

Het moment was er, we hadden een sportdag met klas 1 en 2, in de ochtend klas 2, in de middag klas 3, ik had me opgeworpen dat ik wel als teamleider met een groep wilde, maar helaas werd me dat niet gegund en mocht ik bij het softbaltournooi staan, dat is veel beter dan dat ik bij voetbal sta, dat is nou niet echt mijn ding.. dus ik vond dit een prima iets..

Keurig op tijd was ik er, ik had nog even mijn lange broek aan getrokken maar zag als gauw dat dat niet echt nodig was, dus op de parkeerplaats even snel van broek gewisseld zodat ik met mijn korte broek het veld op kon. Wel had ik mijn trui aan voor het geval dat het koud zou zijn..

Bij aankomst was er al een collega's en al vele collega's van de sport waren bezig met het opbouwen van de velden.

We begonnen stipt om 8.45 en dat was top, ik stond met 2 collega's bij het softbal, ik begreep er eerst geen enkel klap van, maar ach als je lang genoeg kijkt zie je genoeg en ga je het spel begrijpen, dus dat heb ik maar gedaan, goed gekeken.. en we verdeelden de taken als snel. het was simpel, mijn collega riep wijd of slag, de ander herhaalde dat en ik schreef de punten op en hield in de gaten of hij wel of niet in was.

Dus met de tweede klassen hadden we al snel de boel duidelijk, maar het punt was wel dat er veel leerlingen niet waren met als gevolg dat we dus daar echt door in de problemen kwamen, dus op een gegeven moment waren we gewoon bezig met het spel en we deden maar wat wat natuurlijk niet de bedoeling was

De zon begon behoorlijk te schijnen en te branden dus totaal tegen mijn gewoonte in heb ik me ingesmeerd terwijl ik dat echt niks vind.. doe ik nooit, achteraf ben ik er wel blij om want ik ben me toch een partij verbrand door de zon.. afschuwelijk.  maar goed dat is iets van latere zorg.

Nadat de tweede klassen waren hadden we een pauze waar ik heerlijk heb gegeten, onze unitleider, zorgde voor water etc maar ook voor ons een ijsje. zo lief en zo aardig.. dat maakt het werken op deze school zo leuk altijd.

Daarna kwamen de eerste klassen, en wat heb ik van deze gasten genoten wat speelden ze het spel geweldig en wat hadden ze een lol, ik heb genoten, en ze waren heel fanatiek soms bij het onsportieve af.. maar goed dat heb ik  natuurlijk behoorlijk  aangepakt.

We waren al om 14.00 klaar maar we moesten dus door tot 15.00 dus wij weer met de groep aan de gang en dat deden ze zonder te mopperen etc, ze gingen gewoon ervoor. prachtig

we kunnen dan ook terug kijken op een mooie dag me elkaar.. en met een stralende dag.. en wat was het warm... en wat is iedereen verkleurd..  en verbrand 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten