donderdag 25 mei 2023

De Trui...

 

achterkant van de trui

Toen ik een jaar of 14 was, had ik bedacht dat ik een mooie trui wilde, niet een standaard trui, maar een trui die anders was dan alle andere truien die er waren.. in die tijd begon ik met het ontwerpen van truien... eentje met een pianotoets aan de linkerkant.. eentje met Chinese tekens op een mouw, ik zat schapenwol te spinnen om daar een trui van te breien, wat ook gelukt is, alleen bleek later dat ik de wol niet goed genoeg had gewassen, er zaten heel veel eitjes in van motten. dus die trui is vrij snel in de afvalbak beland...  tevens ontwierp ik T-shirt, ik schilderde een fietsband zwart en reed over een witte t shirt heen, etc, kortom ik had er lol in en was al aardig creatief...

Deze truien en T-shirts zijn helaas met de tijd verdwenen in de vergankelijkheid.. maar 1 trui heb ik altijd bewaard, die noemde ik mijn schouderklopjes trui..  het ontwerp was heel simpel, een zwarte trui met daarop een grote witte hand.. deze kon niet ingebreid worden, dus die moest gemaasd worden...  en dat was iets waar ik niet zo heel goed in was. mijn tante dus wel.. dus mijn helaas al overleden nicht heeft destijds haar hand er opgelegd, mijn tante, die ook niet meer onder ons is, heeft de hand gemaasd... met engelen geduld... 

De trui had eerst een ronde kraag maar ja toen de tijd veranderde en ineens werden capuchons in heb ik op deze trui een capuchon gezet..

De trui is steeds met me meegegaan nooit weggedaan.. ik was er veel te blij mee en genoot er veel te veel van, deze trui heb ik nog jaren gedragen.. helaas is mijn lichaam wat onderhevig aan de tijd en past deze tui mij niet meer, toch hangt hij heel trouw in mijn kast..  mede omdat ik eigenlijk hem naar een museum wil doneren.. al weet ik niet of ze er wel op zitten te wachten, maar dat maakt niet uit, proberen kan altijd tenslotte..  hij is tenslotte wel al een trui op leeftijd..  al denk ik dat het misschien wel discussie gaat opwerpen over de witte hand op een  donkere ondergrond( al is de gedachte achter deze trui heel anders geweest dan men waarschijnlijk voor invulling er aan kan gaan geven....)

Ga binnenkort maar eens op het wereldwijde web zoeken of er misschien een museum is die deze trui wel wil hebben voor in hun collectie en wil bewaren.. wat een grote eerbetoon zal zijn aan mijn nicht en tante..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten