woensdag 10 mei 2023

Pieterpad (Swolgen naar Venlo) 21 km

 

Eindelijk kon ik weer een paar etappes lopen van het Pieterpad, alles gepland, incluis de mee te nemen spullen, die gelukkig niet zo heel veel wegen samen een krappe 8 kilo op mijn rug, dat kan ik hebben, tenslotte ben ik in totaal 12 kilo kwijt dus dit zal mij de kop niet kosten..

Het is wel een heel geplan maar het komt goed zag ik, het weer is prachtig, de dinsdag 13 graden de woensdag 17 graden, wel heel veel hooikoorts pollen maar goed, wie weet gaat het net als vorig jaar dat ik er geen las van heb, dat zou erg lekker zijn. 
De reis begon al om 7.21 naar het station en als alles mee zou zitten zou ik om 10.18 in Swolgen zijn om mijn weg te vervolgen naar Venlo, waar ik een hotel heb geboekt.) 
Vrienden van mij die dit pad ook lopen zeiden dat het een saaie route is, de route erna ook. dus dit zal weer een route worden waar ik naast dat ik geniet loop op karakter. is ook goed om dat even weer te laten werken, jezelf op te peppen en jezelf te laten weten dat je het kan.. dus ergens is dat niet erg vind ik. tenslotte kies ik er voor om alleen te gaan wandelen.
Had al bedacht als ik op tijd in Venlo ben dat ik dan toch wel een paar musea wil bezoeken, wat ik zag zijn er een paar mooie, mijn hotel zit vlak bij deze musea dus dat is wel een lekker gegeven.

Dus mijn plan om om 6 uur op te staan verliep meteen al anders 5.00 klaar wakker, dus veel oefeningen van duo Lingo gedaan, moet naast mijn Engels ook Duits onderhouden. En om 15 over 7 stond ik bij de bus. De reis ging voorspoedig gelukkig . 

Ik was op tijd in Swolgen en kon de tocht beginnen, de eerste kilometers is het er echt even inkomen, maar uiteindelijk doen de beentjes en de voetjes het geweldig, die genieten van de verschillende onderlagen. De route was afwisselend, natuurlijk ben ik mezelf trouw gebleven en ben ik 2 x de verkeerde kant op gelopen, de eerste keer was het de twijfel wel of niet langs de zwarte koeien… ik heb sinds zo grote bruine met van die echte horens op een paar mensen zag af rennen vind ik ze toch wat minder gezellig in de  vrije afgebakende vrijheid.. maar gelukkig liepen er nog vier mensen mee dus dan is de kans 1 op 5 of ze me uit kiezen. Als ik er alleen loop is de keus gewoon ik ben het doelwit… kortom ik was die vier mensen erg dankbaar. Daarna weer ieder ons eigen weegs gegaan. Onderweg natuurlijk wel alle kapellen die ik tegenkwam bezocht en ook kaarsjes gebrand. 

De wandeling ging eigenlijk verder heel voorspoedig, Okey ik heb inderdaad weer een foutje gemaakt dat ik weer eens in de war was met links en rechts , maar dat kwam ook weer goed. Zeker omdat mensen al riepen je moet rechts en niet links…ik ben erg slecht in links en rechts terwijl ik in mijn rechterhand altijd mijn fototoestel heb en in mijn linker het boekje dan nog lukt het mij om de verkeerde kant op te gaan… daardoor blijft het leven wel erg leuk.  In Venlo wilde ik eerst een kerk bezoeken en kwam ik ineens een collega tegen in het wild… even mee staan praten. Daarna de kerk in en nadat die was bewonderd, besloten om de twee musea van Venlo de eer te geven dat ik ze met een bezoek vereer. Ervaring leert meteen doen,  niet eerst na zin lange wandeling naar je hotel krijg je enorm veel spijt van…  dus eerst maar Bommel van Dam bezocht, prachtig  museum  maar teleurstellend waren de expositie. Ze hadden twee ruimtes de ene was met experimentele kunst wat ik prachtig vond maar er waren maar 10 werken.. heel jammer. De tentoonstelling van Armando groots aangekondigd. Bevatte maar 20 werken. Jammer. Al heb ik het gebouw eens goed bekeken en het viel me op dat de ruimtes heel klein zijn. Daarna naar het Limburgs museum. Een prachtig gebouw zowel de buiten als de binnenkant. Maar wat een lucht in dit museum.. er staat bijna niets. De expo  over muziek ging helaas alleen maar over Limburgs muziek. De expo over de geschiedenis was zo dat ik er geen touw aan kon vastknopen. De tentoonstelling met de winnende persfotografen uit Nederland was wel erg boeien. , zat ook mooi werk tussen. 

Nadat beide musea waren afgesloten met een heerlijk stukje vlaai ben ik naar het hotel gegaan. Een klein hotel, met prima kamer en personeel. 

Limburgs museum groot gebouw prachtig van binnen teleurstellend wat ze kunnen laten zien heel

Veel lucht in het gebouw. En b van Bommel twee kleine zalen wel een prachtige tentoonstelling van Armando. Maar ook weer kleine ruimtes dus 2 ruimtes heel klein kon je niets mee.

 



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten